Tesla Dünya’nın İlk Elektrikli Kamyonunu Üretecek

0

ABD merkezli elektrikli motor teknolojilerine olan yatırımlarıyla tanınan tesla önümüzdeki yıllarda seri üretimine geçeceği iki yeni elektrikli modelini tanıttı. Yeni seri üretimine başlanacak araçların ilki Elektrikli Kamyon. Los Angeles’da bir havalimanı hangarından çıkarılarak kamuoyuna tanıtılan Dünya’nın ilk elektrikli kamyonunun adı ise Tesla Semi olarak açıklandı.

Yeni araçlarının tanıtımını gerçekleştiren Tesla motors sahibi Elon Musk, dünyadaki fosil yakıt kullanımının elektrikli kamyon sayesinde büyük oranda azalacağının belirtti. En büyük nakliye kamyon ve tırlarının kaldırabileceği kadar yük kapasitesi olacak olan Tesla Semi farklı tarzıylada görenleri kendisine hayran bıraktı. Tesla Semi tam dolu şarz kapasitesiyle birlikte 800 kilometrelik mesafeyi gidebilecek şekilde tasarlandı.

TESLA SEMİ GÜÇLÜ VE TASARRUFLU OLACAK

Günümüzde yaygın olarak kullanılan diğer dizel motorlu kamyonlar tek bir depoyla 1600 kilometreye kadar hiç durmadan yol kat edebiliyorlar. Ancak şirket sahibi Elon Musk, depo dolum maliyetleri düşünüldüğü zaman Tesla Semi‘nin diğer araçlara oranla oldukça hesaplı olacağını belirtti. Musk, diğer tüm dizel motorlu kamyonlara oranla elektrikli kamyonun mil başına %20 daha düşük maliyette olacağını ifadelerine ekledi. Şasinin içine monte edilen elektirikli bataryası ile Tesla Semi şimdiden ilgi odağı olmuş durumda.

Yeni elektrikli kamyonda dikkat çeken bir diğer özelliği arka kısımda yer alan dört arka tekerde, dört ayrı elektrikli motorun bulunması. Günümüzdeki diğer tüm araçlara oranla, Tesla Semi‘nin sürücü koltuğuda alışılmışın dışında daha iyi görüş açısı için tam ortaya yerleştirilmiş. Tam ortada yer alan sürücü direksiyonun sağında ve solundada 1’er adet dokunmatik ekran yer almakta. Şuan için tanıtımı gerçekleştirilen Tesla Semi’nin 2019 yılında seri üretime gerçekleştirilmesi planlanıyor. Elektrikli kamyonun başlangıç fiyatı ise 150 bin dolar olarak açıklandı.

Tesla Semi

Tesla Semi‘nin tanıtımının yapıldığı lansmanda tanıtılan diğer araç ise Tesla’nın yeni spor otomobili oldu. 100 kilometre hıza 1.9 saniye gibi kısa bir sürede ulaşabilen yeni elektrikli spor otomobil ise Tesla Roadster 2.0 olacak. Tesla Roadster bugüne kadar ki seri üretimi yapılacak olan Dünya’nın en hızlı otomobili olacak. Yeni spor otomobil Tesla Roadster tam dolu şarz kapasitesiyle birlikte, 1000 kilometre yol gidebilecek. Şirket sahibi Elon Musk, seri üretimi yapılacak olan aracın diğer tüm benzinli otomobillerin sırtını yere getireceğini sözlerine eklemeyi ihmal etmedi. 2020 yılında üretimine başlanması öngörülen bu dört kapılı spor otomobil, piyasayı alt üst edeceğe benziyor. Tesla Roadster hakkında merak edilen herşeyi Tesla Roadster Spor Otomobil 2020’de Yollarda yazımızda bulabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası