2017’de Lüks Otomobil Satışları Geriledi

0

Türkiye’de 2017 yılının ilk çeyreğinde lüks otomobil satışları yüzde 30 düştü. Premium marka araçların satış değerlerinin yıl sonunda ise geçtiğimiz yıla oranla yüzde 15 ila 20 civarı gerileyeceği öngörülüyor.

Premium marka araç satışlarında ki gerilemenin başlıca nedeni yükselen döviz kurları. Model yılı geçişi ve yükselen özel üketim versigi (ÖTV) ise gerilemede ki diğer önemli nedenler. 2017 yılının ilk üç ayında Audi, Mercedes, BMW gibi lüks araçların genel satış değerlerinin yüzde 30 civarında azaldı. Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Direktörü Şükrü Bekdikhan markalarında ki satış oranlarında ki düşüsü yüzde 27 olarak açıkladı.

2016 yılını lüks araç satışında ilk sırada tamamladıklarını hatırlatan Şükrü Bekdikhan 2017 yılının ilk çeyreğinde de önde götürdüklerini ifade etti. Bekdikhan ” Yine premium da bir numarayız. Geçen yıl 32 bin 666 otomobil sattık. Bu yıl satışlarınız yüzde 15 ila 20 bandında düşebilir. Yani 20-25 bin bandında kalabiliriz. Ancak hedefimiz yine premium sınıfta liderlik”diye konuştu.

ÖTV Zammı Etkisi

Fiyatların artışında ÖTV ve kur artışlarında ki yükselmenin çok etkili olduğunu ifade eden Bekdikhan 2,5 yıl önce 70 bin Türk Lirası civarında ki A sınıfı bir Mercedes otomobilin şuan 135 bin Türk Lirası bandında olduğuna vurgu yaparken ÖTV’de ki 70 bin TL’lik sınırın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Şükrü Bekdikhan yerli modellerin de artık bu değere yaklaştığını belirtti. Bekdikhan; ÖTV’ de ki artışın geçtiğimiz yılın Kasım, Aralık aylarında yüzde 10 oranında bir zam aldığını hatırlatırken zammın 2017 model araçlarda ise yüzde 8 olduğunu belirtti.

S serisi facelift’in Eylül ayında pazara çıkacağını belirten Bekdikhan, 30 Nisan 207 tarihine kadar devam edecek olan İstanbul Autoshow’da sergiledikleri yeni E-Serisi Coupé ve arazi sürüşü odaklı tasarım detayları ile güçlü ve sağlam bir sürüş sunan E-Serisi All-Terrain’in Türkiye lansmanını yaptıklarını belirtti.

18 farklı modelini İstanbul Autoshow 2017’de katılımcıların beğenisine sunan Merces Benz Türk diğer tüm Merccedes-Benz modellerinde olduğu gibi üstün güvenlik ve ileri sürüş yardımcı elemanları ile donattığı E-Serisi GLC 350 e 4MATIC, Mercedes-Benz’in bu segmentteki ilk elektrikli sürüş özelliğine sahip modeli olarak dikkat çekiyor. Dinamik tasarımının yanında çevre dostu motoru ile de öne çıkan otomobil konfordan ödün vermeden atak bir sürüş imkanını da beraberinde getiriyor. 0 dan 100 km/saat hıza 5,9 saniye gibi çok kısa bir zamanda çıkan otomobil 320BG sistem gücü ile donatılmış.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası