Yerli Otomobil TOGG Fabrikası İçin Tarih Verildi

0

Geçtiğimiz Aralık ayında tanıtımı gerçekleştirilen yerli otomobil TOGG hakkında yeni bir gelişme daha yaşandı. Tanıtım sonrası Bursa’nın Gemlik ilçesinden kurulması planlanan yerli otomobil fabrikası için kesin tarih verildi.

Geçtiğimiz gün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen bir toplantının ana gündem maddesi yerli otomobil fabrikasıydı. Araların da Bursa milletvekilleri ve oda borsa başkanları’nın yer aldığı toplantıda tanıtımını gerçekleştirilen yerli otomobil TOGG hakkında yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler verildi. Toplantı sonrasın da Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) fabrikasının lansmanı 12 Mart olarak belirlendi.

1 Milyon Metrekarelik Alana Kurulacak

Toplantı sonrası açıklamalar da bulunan TOBB Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa şehrinin oldukça önemli bir ekonomik güç olduğunu belirtirken, bu potansiyelin tam olarak kullanılmasının da Türkiye ekonomisine ciddi yarar sağlayacağını belirtti.

Yerli otomobil TOGG için hali hazırda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait olan 4 milyon metrekarelik bir alanın 1 milyon metrekaresi TOGG için tahsis edildi. Bursa’nın Gemlik ilçesin de kurulacak olan fabrika için toplamda 22 milyar TL yatırım yapılacak. Kurulacak olan fabrika da ise başlangıç olarak toplam da 5 ayrı model üretim bandından asfalta indirilecek. Ayrıca yeni fabrika Bursa’da 4.323 kişiye de yeni istihdam yaratacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası