ABD, Mercedes EQC Modeline 1 Yıl Geç Kavuşacak

0

Mercedes’in elektrikli modeli olan EQC, Amerika Birleşik Devletleri’ne 1 yıl geç gidecek. Beklenen tarihten 1 sene geç gidecek olan model, Mercedes hayranlarının sabırsızlanmasına neden oluyor. Markanın ilk seri üretimi olan elektrikli model için meraklıların bir sene daha beklemesi gerekiyor. Mercedes EQC satışlarına 2021 yılında başlanılacak.

Aracın Amerika Birleşik Devletleri pazarında yer alabilmesi için muhtemel tarih 2021 olarak düşünülüyor. Alman otomobil markası Mercedes, bir SUV olan EQC modeli ile elektrikli araç pazarına girmiş olacak. Seri üretim elektrikli bir model olan araç 2019’da Avrupa yollarına çıkmıştı. Bununla birlikte aracın 2020 yılında da Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulması bekleniyordu.

Otomobil devi Mercedes’in yaptığı açıklamada ise aracın ancak 2021 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulacağı belirtildi. Son edinilen bilgiye göre EQC crossover’in 2021 yılından itibaren Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa çıkması bekleniyor.

Öncelik Avrupa’nın

Bir çok medya kuruluşunun yaptığı habere göre Mercedes EQC’nin Amerika Birleşik Devletleri’ne bir sene geç gitmesinin nedeni olarak Avrupa piyasaları gösteriliyor. Aracın Avrupa piyasasında yoğun ilgi görmesi ve firmanın taleplere yetişememesi, gecikmenin ana nedeni olarak belirtiliyor.

Mercedes yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Avrupa’daki EQC talebini desteklemek isteyen firmanın böyle bir strateji geliştirdiği belirtildi. Önceliği Avrupa’dan gelen büyük ilgiye verdiklerini belirten firma yetkilileri bunun haklı bir strateji olduğunu ifade etti.

Alınan bu karar sonucunda da Amerika Birleşik Devletleri pazarında Mercedes EQC’nin çıkış süresi 1 yıl süreyle ertelendi. Normalde 2020 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde piyasaya çıkması beklenen araç 2021 yılına kadar ertelenmiş durumda.

Ciddi Yaptırımlar Uygulanıyor

Avrupa Birliği’nin uyguladığı sıkı karbon emisyonu kuralları Mercedes EQC’ye duyulan ilgiyi daha da artırıyor. Bu kurallar çerçevesinde otomobillerin sadece % 5’i yıl içinde 95 gram üzerinde karbondioksit salınımı yapabilecek. Bu değeri 2021 yılında % 0’a indirmeyi hedefleyen Avrupa, bu konuda ciddi cezalar hazırlıyor. Otomobil üreticileri, belirlenen limitin üzerindeki her bir gramı için 95 € cezaya bedeli ödemek zorunda kalacak. Bakıldığında ceza miktarı az gibi görünse de genele vurulduğunda milyon euro’lara denk gelmektedir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası