2019 Porsche Macan S’in Resmi Duyurusu Gerçekleşti

0

Alman spor araç üreticisi Porsche, geçtiğimiz aylarda SUV modeli 2019 Macan modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Marka şimdi de modelin performanslı versiyonlarından olan 2019 Porsche Macan S‘in makyajlanmış tasarımını tanıttı. Porsche’nin makyajlanan SUV modeli 4 farklı renk seçeneği ile geldi. Bu renk seçenekleri sırasıyla Mamba Green Metallic ismini verdiği metalik yeşil renk, Miami Blue isimli açık mavi renk, Dolomite Silver Metallic isimli metalik gümüş gri seçeneği ve Crayon isimli bir de bej rengine çalan gri şeklinde.

Bir önceki jenerasyonda SUV model bazı bölgeler de dizel motor seçeneği ile satın alınsa da yenilenmiş olan Macan S modelinde malesef ki sadece benzinli motor seçeneği yer alıyor. Ayrıca aracın 3.0 litrelik hacime sahip çift turbolu motorundan her ne kadar 1 turbo eksiltilmiş olsa da Alman devi, 2019 Porsche Macan S modelin de güç artışı sağlamış. Eski versiyonuna oranla 14 beygirlik artı güç kazanan aracın tork değeri de yine 20 Nm tork artış sağlamış. Bu artışta SUV modelin 0’dan 100 km/s hıza ulaşmasında 0.1 saniyelik bir iyileşme yaşanmasına neden olmuş. Macan S modelinin opsiyonel olarak seçilebilen Sport Chrono paketinde ise 0’dan 100 km/s hıza ulaşma değeri 5.1 saniye seviyesine kadar inmiş.

2019 Porsche Macan S'in Resmi Duyurusu Gerçekleşti

2019 Porsche Macan S Detayları

Marka tarafından Yeni SUV modelin maksimum hız değeri 254 km/s olarak açıklandı. Macan S versiyonunu anarken her ne kadar performanslı modeli diye bahsetsekte Alman devinin önümüzdeki süreçte daha güçlü Macan Turbo isimli bir versiyonu daha getireceğini hatırlatmak fayda var. Hatta bu aracın da geçtiğimiz günlerde casus fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Ama Macan Turbo modeli bile Porsche için yeterli olmamış görünüyor ki geçtiğimiz günler de yapılan bir açıklamada bu aracın da üstüne bir model geleceği sinyalleri verildi. Bu modelin de Turbo’dan sonra ortaya çıkması beklenen Macan GTS modeli olması planlanıyor.

2019 Porsche Macan S'in Resmi Duyurusu Gerçekleşti

Tekrar gelelim haberimizin asıl kahramanı olan Macan S modeline. Hafif dokunuşlara sahip olan ve V6 motoruna kavuşan araçta bazı değişen ufak detaylarda gözden kaçmıyor. Alman devi makyajlanan aracında şasiyi ve fren sistemini de tekrardan ele alarak güncellemiş. Ayrıca konsol bölgesinde kullanılan 10.9 inç’lik yapıdaki bilgi eğlence sistemli ekranda eski versiyona oranla daha teknolojik ve donanımlı bir hale getirilmiş. Kulağa ufak tefek gibi görünen bu değişiklikler aslında zaten mükemmel olan bir aracı daha kusursuz hale getirmek için uygulanan dokunuşlar. Zaten Macan modeli Alman devinin hali hazırda uluslararası pazarda en çok satan modeli. Satışlarına 2019 yılının yaz aylarında başlanması hedeflenen Macan S modelinin fiyatları hakkında ise şu an için bir bilgi malesef bulunmuyor.

2019 Porsche Macan S'in Resmi Duyurusu Gerçekleşti

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası