Zaman zaman yaşanan talihsizlikler, bazen maaş alınamayan aylar, bazense borçların getirdiği zorluklar nedeni ile pek çok insan kredi borcu ödemesinde sorunlar yaşayabiliyor. Kredi borcunu ödemeyenlerin başlarına neler geldiği ise merak konusu. Örneğin, kredi borcu ödenmezse ne olur? Eve haciz gelir mi? ve daha benzeri pek çok soru, bu duruma düşen ya da düşmeye yakın olan insanlar tarafından sık sık araştırılıyor. Peki, gerçekten de kredi borcunu ödemeyen bir birey, neler ile karşılaşabilir? İşte cevaplar.
Hızlı Menü
Kredi Borcu Ödenmezse Eve Haciz Gelir Mi?
‘’Kredi borcu ödenmeyince eve haciz gelir mi?’’ sorusu hem pek çok insan tarafından merak edilen hem de gerçek anlamda bu sorunu yaşamaya yakın olan kişiler tarafından araştırılan bir konu. Söz konusu haciz, kredi borcundan kaynaklı ise ve bankalar tarafından kullandırıldıysa, şunu belirtmek gerekiyor ki maaşlı veya gelir belgeli bir çalışan için eve haciz gelmesi söz konusu değil. Bu tür durumlarda bankaların aldığı karar ve izlediği yol, borcun ödenebilmesi ve kapatılması adına mahkeme kararı ile kişinin maaşına elektronik haciz uygulanması yönünde. Taksitlendirilen ve yapılandırılan borç, maaşa uygulanan haciz sayesinde banka tarafından borç bitimine dek tahsil edilebilirken, kişinin bir gelir belgesi veya sabit maaşı yok ise bu durumda durum değişebiliyor. Zira böyle bir durumda, bankanın izlediği yolda da değişiklik gerçekleşiyor. Gelir belgesi olmayan bireyler, herhangi bir şekilde maaşa haciz uygulanamaması halinde, ev ve iş yerlerine haciz gelme problemi ile karşı karşıya kalıyorlar.
Kredi Borcu Avukatlık Olursa Ne Olur?
Bankadan kullanmış olduğunuz kredi borcu avukatlık olursa ne olur? Bu durumda haciz ve benzeri uygulamalara geçmeden önce dosyanız, bankanın çalıştığı avukatlık bürosuna devrolur. Bu noktada avukatlık bürosu, orta yolu bulma ve yapılandırma gerçekleştirmek sureti ile ilk etapta çok kısıtlı bir zaman diliminde borcun ödenmesini ister. Bu durum gerçekleştirilemez ise avukat aracılığı ile sözleşmeye dayanan nedenler ile öncelikle e-haciz, sonrasında ise ihtiyaç halinde eve veya işyerine haciz uygulanır. Borç mukabili kadar eşyanıza el koyulur ve hatta bu çoğu zaman borcunuzdan daha fazlasını karşılayabilecek eşyaya el koyulması ile sonuçlanır. Eşyaların satılması sonrası elde edilen gelirden borç miktarı karşılanır ve var ise fazlası hak sahibine iade edilir.