BMW M8 Competition 628 Bg’lik Güçle Gelebilir

0

Alman otomotiv üreticisi BMW, geçtiğimiz günler 8 Serisi’ni Paris’te ziyaretçilerin beğenisine sunmuştu. Oldukça etkileyici değerlere sahip otomobilin kısa süre içinde de üstü açılır bir versiyona kavuşması dedikoduları dolanıyor. Yeni seriye daha sonrasın da ise bir M8 modeli gelecek. Hatta kesin olmayan bilgilere göre de bu araçta bir V12 motor olacağı yönünde söylentiler şimdiden dolaşıyor. Marka V12 motordan vazgeçeceğini duyursa da her an bir sürprizle karşı karşıya gelebiliriz.

Paylaşılan bir habere göre de Alman üretici, yakında otomotiv dünyasına merhaba diyecek M8 için bir de Competition paketi planladığı yönünde. Açıkladığımız bu bilgiler ne yazık ki şimdilik söylentiden ibaret ve sektör de dolaşan dedikodular. Ama BMW Blog’da kullanıcıların dediğine göre, markanın VIP müşterilere gelecekteki modeller ve versiyonlar hakkında daha detaylar bilgiler verdiği yönünde. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Paris Otomobil Fuarı’nda da basına kapalı bir etkinliğin yapıldığı konuşuluyor. Etkinlikte de BMW M8 Competition versiyonunun geleceği bilgileri de verilmiş.

BMW Blog’da yer alan habere göre otomobil de karbon seramik yapıda fren sistemi ve karbon fiber gövde paketi olacağı yönünde. BMW M8 Competition, standart M8’de olduğu gibi 4.4 litrelik hacime sahip, çift turbolu bir V8 motora sahip olsa da üreteceği güç 628 beygire kavuşacakmış. Şu anda serinin en güçlü otomobili yine aynı motoru kaputunun altında bulunduran bir M850i xDrive. Otomobil 530 beygirlik güç üretimine sahipken 750 Nm tork değerlerine de sahip. Ürettiği bu güçle otomobil, 0’dan 100 km/s hıza ise sadece 3.6 saniye gibi etkileyici bir sürede ulaşmayı başarıyor. Gelecek olan M8 Competition’un bu sürenin altına düşmesi ise kaçınılmaz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası