2021 BMW M5 CS Nihayet Ortaya Çıktı

0

Alman otomotiv devi BMW geçtiğimiz yılın Haziran ayında M5 modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Otomobilin gün yüzüne çıktığı günden itibaren de bir çok kez casus fotoğraflara yakalan M5 modenin CS versiyonu da uzun zamandır bekleniyordu. Geçen 7 aylık süre sonunca ise BMW nihayet 2021 BMW M5 CS modelinin örtüleri kaldırıldı.

BMW’nin CS takısı alan modellerinin kuşkusuz en çok merak edilen özelliklerinden biri kuşkusuz ne kadar hızlı olduklarıdır. Zaten otomotiv devi de CS takısı verdiği modelleri bu yönde üreterek hafif ve daha güçlü modeller ortaya koymaya çalışıyor. Peki BMW M5 CS modeli 7 aylık merakı karşılayacak bir model olarak mı geldi?

2021 BMW M5 CS Nihayet Ortaya Çıktı

Kesinlikle yukarıda sorulan sorunun yanıtı ”evet” olur. Öncelikle otomobil üzerinde özel olarak çalışan Alman mühendisler M5 CS modelini, normal M5’den 104 kilo kadar daha hafif yaptığını belirtelim. Şimdide hız konusunu ele alalım. Aracın kaputunun altına baktığımız zaman bizi 4.4 litrelik hacime sahip çift turbolu bir V8 motor karşılıyor. Bu motordan 636 beygirlik bir güç alan M5 CS, bu sayede de ”M” takısına sahip olan en güçlü model ünvanını da almış bulunuyor.

En hızlı ve en hüçlü model olmayı başaran M5 CS’nin verileri de oldukça dikkat çekici. Araç üzerinde yapılan değişimler sonrasında CS 0’dan 100 km/s hıza sadece 3 saniye gibi bir sürede çıkmayı başarıyor. Otomobilin 0’dan 200 km/s ivmelenmesi ise BMW tarafından 10.4 saniye olarak açıklandı. Azami hızı 305 km/s olarak açıklanan süper otomobil her detayda kardeşi M5’i geride bırakmayı başarıyor gibi.

2021 BMW M5 CS Nihayet Ortaya Çıktı

2021 BMW M5 CS Detayları

Otomobilde yapılan tüm değişimler sadece performans odaklı da gerçekleşmemiş. Tasarımsal olarak baktığımız zaman kabin içerisinde M logosuna sahip karbon fiber koltuklar gözümüze ilk çarpan detaylar arasında yer alıyor. Yeni siyah ve kırmızı işlemelere sahip olan döşemeler ile tamamlanan bu koltuklar otomobilin spor ruhunu temsil ediyor. Ön kısımda olduğu gibi aracın arka kısmına da iki adet yarış koltuğu yerleştirilmiş. Bu koltukların baş kısmında yer Nürburgring silueti ile de CS’nin pisteki rekoruna gönderme yapılmış.

İç tasarım da göze çarpan bir başka detay ise CS logosunun bir çok alanda göze çarpması. Sürücü ile yan yolcu koltuğu arasında yer alan açılır kapanır kol dayama koltuğu ise rafa kaldırılmış. Her ne kadar BMW bu işten ciddi bir ağırlık yükünü attığını söylese de sürücüler bu konfor kaybı için ne diyecek hep beraber göreceğiz. Konsol bölgesinde yer alan 12.3 inç’lik multimedya sistemi ise varlığını korumaya devam etmiş gibi duruyor.

2021 BMW M5 CS Nihayet Ortaya Çıktı

2021 BMW M5 CS Fiyatları ve Son Dokunuşlar

Araç içerisine baktığımız zaman CS logosunun neredeyse her alanda kullanıldığını belirtmiştik. Aracın dışına attığımız zaman ise CS logosu adeta bizi takip edercesine yine aracın her alanında devam ediyor. Yeni ızgara yapısı ile göz dolduran aracın jantları ise 20 inç’lik bir yapıya sahip. Ağırlık konusunda hassas davranan BMW bu nedenle kaput bölgesini de karbon fiber ile desteklediği plastik malzemelerden üretmiş. Motor kapağı bölgesinde ise sadece karbon fiber malzeme kullanan BMW mühendisleri bu sayede 70 kiloluk bir ağırlık atmayı da başarmışlar.

Gelelim sınırlı sayıda üretimi gerçekleştirilecek olan 2021 BMW M5 CS modelinin fiyat bilgisine. Yılın ikinci çeyreği itibariyle birlikte satışa çıkması beklenen otomobil sadece bir yıl süre ile satışta olacak. Bu süre zarfında sınırlı üretimde olacak aracın fiyatı ise Almanya için 199.900 Euro olarak açıklandı. Bu rakamın güncel döviz kuru ile birlikte her ne kadar TL karşılı 1 milyon 800 bin TL civarında olsa da üstüne gelecek vergi ve ÖTV oranlarıyla bu tutarı bile mumla arayacağımızın farkındayız.

2021 BMW M5 CS Nihayet Ortaya Çıktı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası