2020 BMW M5 ve M5 Competition Tanıtıldı

2

Alman otomotiv devi BMW tarafından geçtiğimiz hafta tanıtılan 5 Serisi sonrası, merakla beklenen 2020 BMW M5 ve M5 Competition modelleri nihayet gün yüzüne çıktı. Makyajlanarak gelen otomobillerin tasarım olarak her ne kadar eski jenerasyondan pek bir farkı görünmese de, yeni jenerasyonlara bol miktarda teknolojik donanım geldiğini söyleyebiliriz.

2020 BMW M5 modeline baktığımız zaman ilk dikkatimizi çeken otomobilin ön kısmında yer alıyor. Agrasif bir görünüme bürünen yeni ön tampon tasarımı büyüyen böbrek ızgarası ile tamamlanmış. Tekrardan ele alınan aracın LED farları da L şekli ile birlikte otomobile daha keskin bir görünüm kazandırmış.

Arka tasarım yapısına baktığımız zaman ise ön kısımda yer aldığı gibi keskin hatlara sahip yeni tampon tasarımı bizi karşılıyor. Keskin hatlara sahip olan M5‘in yeni arka tasarımı ise dört çıkışlı egzoz sistemi ile desteklenmiş. Yeni 19 inç’lik jantlara kavuşan otomobilde ayrıca M5 Competition tercih edildiği zaman ön ızgarada, stop ve bagaj üstü kısımlarında siyah krom detaylarında ekleneceğini de belirtmeden geçmeyelim.

2020 BMW M5 ve M5 Competition

2020 BMW M5 ve M5 Competition Detayları

Makyajlanan otomobilin tasarımdan ziyade teknolojik donanımlarının daha fazla olduğunu belirtmiştik. Bunlardan ilki ve ön önemlisi ise kabin içerisine gelen Live Cockpit sistemiyle gelen iDrive 7 opsiyonu. Bu seçenek ile birlikte M5 modeli iki adet 12.3 inç’lik yapıdaki ekrana kavuşuyor. Ön konsolda yer alan bilgi eğlence sisteminin dokunmatik olarak sunulacağını öğrendiğimiz otomobilde bulunan dijital gösterge paneli de sürücü tarafından direksiyon üzerine yerleştirilen tuşlar ile kontrol edilebilinecek. Belirtmekte fayda var otomobilin bilgi eğlence sistemi Apple CarPlay ve Android Auto sistemini tamamen kablosuz şekilde destekliyor. Otomobilde standart olarak gelen güvenlik donanımları ise;

  • Şerit Takip Sistemi
  • Yaya Algılama
  • Acil Durum Frenleme
  • Çapraz Trafik Asistanı
  • Otomatik Uzun Far

şeklinde olacak. Sürücüler ayrıca bu güvenlik donanımını bir üst seviyeye taşıyan Driving Assistance Professional paketini de opsiyonel olarak tercih edebilecekler. Peki makyajlama sonrası M5 modelinin performansında ne gibi değişiklikler yer alıyor? diye soracak olursanız bu konuda biraz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Çünkü kaputun altında bizi pekte bir değişiklik beklemiyor.

Standart BMW M5 modelinin kaputunun altında 4.4 litrelik hacime sahi olan bir çift turbolu V8 motor yer alıyor. Bu motor ile birlikte 600 beygirlik bir güç ile 750 Nm tork değeri sunan otomobilin 0’dan 100 km/s hıza ulaşması ise toplamda 3.4 saniyesini alıyor. M5 Competition‘da da aynı motor yer almasına rağmen performans olarak bir tık daha verim alabiliyoruz. Bu versiyonda da V8 motor 625 beygirlik bir güç ile 750 Nm tork değeri sunuyor. Ağustos ayı itibariye satışa sunulması beklenen otomobillerin ABD pazarındaki fiyatları ise M5’de 103 bin 500 dolar, M5 Competition’de ise 111 bin 100 dolar olması bekleniyor.

2020 BMW M5 ve M5 Competition

Bunları da beğenebilirsin
2 Yorumlar
  1. Tevfik diyor

    Arabaya sadece güzel demek haksızlık olur, tam anlamıyla efsane. Bmw seviyorum fakat benim için Mercedes CLS serisinin yeri bir başkadır.

  2. Mehmet diyor

    Araba gayet güzel ve hoş görünüyor. Haber de güzel ve detaylı olmuş.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası