Son 10 Yılın En Çok Tercih Edilen Araba Markaları

0

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Türkiye’de son 10 yıllık süre içerisinde en çok tercih edilen araba markaları belirlendi. 2018 ocak ayı itibariyle ülkedeki trafiğe kayıtlı araba sayısı 22.325.033 olarak açıklandı.

Trafiğe kayıtlı bu 22 milyonluk rakamın ise %54.2’sini binek otomobiller oluşturmakta. Otomotiv devleri arasındaki rekabette ise belirli bazı markalar öne çıkmayı başarabildi. TÜİK verileri baz alındığı zaman Türkiye’de son 10 yıldaki en çok tercih edilen araba markalarını sizler için derledik. 10 yıllık listedeki öne çıkan ilk 5 marka ise şu şekilde;

6) Toyota

Toyota

Listenin 6. sırasında yer alan şirket Japon otomotiv markası Toyota oldu. Listelemeye aldığımız son 10 yıllık dönemde Toyota markasının toplamda 358 bin civarı markası trafiğe kayıt ettirilmiş. Özellikle sağlamlığı ile öne çıkan model son zamanlarda yaptığı elektrikli ve hibrit model atakları ile birlikte gelecek dönemler de daha üst sıralarda yer alacağa benziyor.

5) Opel

Opel

Son 10 yıl içerisindeki popüler markalardan biri de Opel. Alman otomotiv devinin son 10 yıllık süre içerisinde toplamda 400 binden fazla araç satışı bulunuyor. Özellikle son dönemdeki teknolojileri ile ön plana çıkan otomotiv markası ülkemizdeki popüler araçlar arasında ilk 6’da yer almayı başarmış durumda.

4) Fiat

Fiat

Son zamanlarda yaptığı estetik değişiklikler ile öne çıkan Fiat ise son 10 yıllık süreç içinde 400 binden fazla satış hacmine ulaşarak, ufakta olsa bir farkla Alman otomotiv devi Opel’i geçmeyi başarıyor. Fransız otomotiv devi Fiat’ın ülkemizde en çok sevilen ve satışı gerçekleşen modellerini başında ise Linea ve Egea geliyor.

3) Hyundai

Hyundai

En popüler araba markaları listesinde ilk 3’e girmeyi başaran otomotiv markalarından biri Hyundai. Güney Kore’nin otomotiv devi olan marka 500 binlere yaklaşan satış grafiğine sahip en popüler markalardan biri. Ülkemiz de i serisi ile büyük bir çıkış yaşayan şirket zirveyi zorlamaya devam edecek.

2) Volkswagen

Volkswagen

Listenin 2. sırasında yer alan ve zirveyi hedefleyen Alman otomotiv markası Volkswagen, son 10 yıllık süreçte 684 bin 495 aracını trafiğe çıkartmayı başardı. Ayrıca Volkswagen grubu, 2008 yılında sadece 22.459 olan trafiğe kayıtlı otomobil sayısını 91.300’e çıkartmayı başardı.

1) Renault

Renault

Trafiğe kaydı yapılan en popüler araba markaları listesin de herkesin tahmin edebileceği gibi birinci sırada Renault yer alıyor. En çok tercih edilen araba markaları listesinde 1. sırada yer alan Renault’un 2008-2017 yıllarındaki trafiğe kayıtlı toplam markası 844.952 adet. Bu rakam ilk tarih baz alındığı zaman, yani 2008’de sadece 52.150 idi. 10 yıllık süreç içerisinde atağa kalkan marka %128’lik bir artış gösterdi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası