Fiat Chrysler Fabrikaları İçinde TOFAŞ Dünya Lideri Oldu

0

Son puan artışıyla TOFAŞ dünya lideri oldu. Bursa’da bulunan TOFAŞ fabrikası, Dünya Klasında Üretim (World Class Manufacturing) programı kapsamında 4 puan artış sağlayarak toplam puanını 81’e yükseltti. Bu yükselme ile TOFAŞ, Fiat Chrysler’ın dünya genelinde bulunan otomobil fabrikaları arasında liderliği yakaladı.

Otomotiv üretim sektöründe rekabet gücünü yükseltme, sistematik iyileştirme ve standartları arttırma programı olan WCM (Dünya Klasında Üretim), ile fabrikaların iş yeri organizasyonu, lojistik, bakım, iş güvenliği ve kalite alanlarındaki performansları ölçülüyor.

Müthiş Başarı

Bursa’da faaliyet gösteren TOFAŞ, Fiat Chrysler Automobiles’e bağlı bulunan 400 fabrikanın içinde bulunduğu WCM programı kapsamında müthiş bir başarıyı yakaladı. TOFAŞ, bu program kapsamında daha önce 2007 senesinde bronz, 2009 senesinde gümüş ve 2013 senesinde de altın seviyeye ulaşmıştı. Şimdi ise puanını 81’e yükselterek Fiat Chrysler Automobiles bünyesinde bulunan en iyi fabrika olmayı da başardı.

2006 senesinde Fiat ile beraber WCM programı kapsamında çalışmalara başlayan TOFAŞ, çok kısa zamanda önemli bir mesafe katetti. Otomotiv üretimi noktasında dijital dönüşüm ve gelişimi yakından izleyen TOFAŞ, İsraf, iş güvenliği, otonom aktiveteler, profesyonel bakım ve kayıp analizi konularında dünya devleri ile rekabet içerisinde bulunuyor.

Yapılan Açıklamalar

Konuya dair konuşan ve TOFAŞ Ceo’su olan Cengiz Eroldu, artan rekabet şartlarında teknoloji odaklı düşünen ve kalitesinden ödün vermeyen işletmelerin rakiplerinden ayrıldığını belirtti. “ Başta Avrupa olmak üzere dünya üzerindeki pek çok ülkeye rekabetçi ve kaliteli ürünlerimizi sunuyoruz.

Dünya ölçeğinde kabul gören World Class Manufacturing (WCM) sistemi içinde bulunmak çok önem atfettiğimiz bir husus” diyen Eroldu, ayrıca verimlilik esaslı ve çevreye duyarlı teknolojiyi iyi kullandıklarını ve önemli iyileştirmelere imza attıklarını ifade etti.

Dünya üzerinde gerçekleşen hızlı değişim ortamında, uzun nefesli planlamalar ile kendilerini devamlı olarak yenilediklerini beyan eden Eroldu, bu konuda çalışırken işçi ve iş güvenliğini daima birinci öncelik olarak gördüklerini vurguladı. Eroldu, ayrıca elde ettikleri başarıyı çalışanları ve iş ortakları ile sağladıkları işbirliği ve çalışmanın doğal bir sonucu olarak değerlendirdi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası