Fiat Egea SUV Modelini Çok Yakında Görebiliriz

2

Fiat‘ın Türkiye otomotiv pazarında da çok sevilen modellerden birisi olan Egea makyajlanma operasyonu geçirecek. Makyajlı Fiat Egea modelinin ise 2020 yılı bitmeden tanıtılması bekleniyor. Fakat asıl sürpriz bu da değil. Fiat patronu Olivier François açıklamalarına göre sevilen otomobil bir SUV modele de kavuşabilir. Tüm dünyada etkisini gösteren SUV çılgınlığının aslında Egea modeline de sıçraması bizi çok şaşırtmadı. Ülkemizde dahil tüketicilerin SUV modellere olan ilgisi her geçen gün artıyor. Bunun en büyük kanıtı da TOGG modellerinde yer alan SUV modelini de gösterebiliriz.

Her neyse biz bugünün kahramanı olan Fiat Egea ile ilgili yapılan açıklamalara geri dönelim. Olivier François yaptığı açıklamalar da; ”Fiat Egea çok iyi bir otomobil fakat SUV değil” vurgusu yaptı. Fiat patronu açıklamalarına devam ederken Egea’nın sonraki jenerasyonlarında SUV sınıfına doğru da yönelmesinin aslında kaçınılmaz olduğunu açıkladı. Japon üreticisi Nissan’ın Qashqai modeline benzer boyutlarda gelmesi beklenen Egea’nın SUV modeli, Egea ailesinin bir parçası ya da tamamen Egea’nın yerini alabilecek bir model şeklinde olabilir. Bunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Olivier François açıklamalarına devam ederken SUV hamlesinin son yıllarda bu kategoride yer alan araçların yüksek satışlara ulaşmasını etken gösterdi. Bu nedenle Fiat’ın bu pazara girmesinin iki kat daha öneme sahip olduğunu belirten François; ”Kim bu pazarda iyi gidiyor? Bütçeye duyarlı olan Skoda, Seat, Kia ve Hyundai. Dürüst olmak gerekirse eğer Fiat’ın bir SUV modeli olsaydı, o gruba dahil olurdu. Bu nedenle daha fazla geç kalmamak adına bu açığı kapatmak bizim için çok önemli.” ifadelerine yer verdi. Makyajlama operasyonu geçirecek olan Egea sonrasında, markanın SUV hamlesini de hep birlikte bekleyip görmüş olacağız.

Bunları da beğenebilirsin
2 Yorumlar
  1. Muhammed Orçin diyor

    bu arabayı gerçekten çok istiyorum. fiyatı da çok pahalı değil. ama araba çok konforlu

  2. Kerem diyor

    Fiat Egea SUV Modelini ne zamandır bekliyordum. Teşekkürler, umarım beklediğime değer 🙂

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası