Otonom Özellikli Atak Electric’in İlk Siparişi Romanya’dan Geldi

0

Karsan geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Atak Electric modelinin otonom sürüş destekli versiyonu üzerinde çalışmalar yapıldığını duyurmuştu. Karsan’ın açıklaması sonrası otonom destekli modele ilk talep, Romanyalı teknoloji şirketi olan BSCI’den geldi. Teknoloji şirketi siparişini verdiği 1 adet otonom destekli Atak Electric modelini Ploeşti şehrinde bulunan Endüstri Parkı içerisinde kullanacak.

Şirkete ait özel alanda kullanılacak olan otobüs, Karsan tarafından yıl sonuna kadar üretilip teknoloji şirketine teslim edilecek. Bu satış karsan için aslında büyük bir adım. Otomotiv üreticisi 8 metre sınıfında Avrupa’ya ilk otonom destekli satışını gerçekleştirmiş oluyor. Otonom desteğine sahip olan otobüs, yine bir Türk şirketi olan ADASTEC işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Atak Electric modelinde kullanılacak olan seviye 4 otonom yazılımı ADASTEC tarafından geliştiriliyor. Yazılım Karsan’ın elektrikli otobüsüne entegre edilecek ve Atak Electric’e otonom sürüş özellikleri kazandırılacak. Otonom yazılımı otobüsün elektrik-elektronik yapısına uygun hale getirildikten sonra test, simülasyon ve validasyon çalışmalarına geçilecek. Bu çalışmaların bitiş süreci ise yıl sonuna kadar devam edecek. Karsan‘ın elektrikli otobüsü olan Atak Electric %100 elektrikli bir motora sahip. 230 kW güç üretimine sahip olan aracın tam şarjla sunduğu menzil ise 300 km.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası