PTT Kart Şifre Alma Nasıl Yapılır?

0

PTT Bank, Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. tarafından kurulmuş ve banka hizmetleri veren bir alt şirkettir. PTT Bank, kamu bankası sıfatı taşımaktadır. Bugün pek çok bankacılık işlemini gerçekleştirebileceğiniz PTT Bank, ek olarak internet ve mobil bankacılık işlemleri de sunmaktadır. Peki, PTT Kart şifre alma nasıl yapılır?

PTT Bank Kart Şifresi Alma

PTT Bank, müşterilerine sunmuş olduğu hesap kartı ile hem PTT atmlerinden hem de diğer bankaların atm cihazlarından hizmet verebilmektedir. Ek olarak, PTT Banka kartı üzerinde müşteri numaranız ve hesap numaranız da yer almaktadır. Pos cihazı bulunan tüm iş yerleri ve mağazalarda da kullanabileceğiniz PTT kart, PTT Bank hizmetini daha geniş alanlara yaymaktadır. Peki, PTT Bank kart şifresi alma işlemi nasıl gerçekleşir?

PTT Bank şifrelerinizi, cep telefonunuzdan SMS göndermek kaydı ile alabilirsiniz. Bunun için SIFRE yazarak bir boşluk bırakın ve ardından kullanmak istediğiniz 4 haneli PTT Kart şifrenizi ekleyin. Bu işlemin ardından tekrar bir boşluk bırakın ve kartınızın arka yüzünde kalan 7 haneli numarayı mesajınıza ekleyin. SMS’i tüm operatörlerden 3290’a göndererek kart şifrenizi alabilirsiniz. Ayrıca, PTT Müşteri Hizmetleri hattı ve PTT Bank şubelerinden şifre alabilir, ATM üzerinden de kartınıza şifre tanımlayabilirsiniz.

PTT Kart Şifresi Neden Bloke Olur?

PTT Kart şifrenizi unutmanız ya da hatalı giriş yapmanız dolayısıyla, 3 ve daha fazla deneme sebebi ile kart şifrenizi bloke edebilirsiniz. Bu bilgi ‘’PTT kart şifresi neden bloke olur?’’ sorusunun yanıtı niteliğindedir. Aynı şekilde, kart bilgilerinizin çalınması, ancak şifresinin bilinmemesi sebebi ile şüpheli işlem gerçekleştirilmesi de yine PTT kart şifrenize bloke koyulmasına neden olabilmektedir.

PTT Kart Şifresi Bloke Oldu Ne Yapmalıyım?

Pek çok banka müşterisi gibi PTT Bank müşterileri de ‘’PTT kart şifresi bloke oldu ne yapmalıyım?’’ şeklinde sorular sorabiliyorlar. Bu sorunun cevabı oldukça basit. PTT Bank kartınıza ait şifre bloke olduysa, şifrenizi müşteri hizmetlerine bağlanmak, mobil bankacılık uygulamasına giriş yapmak, internet bankacılığı üzerinden tekrar aktif etmek veya doğrudan PTT Bank şubelerine giderek tekrar tanımlamak elinizde. Dilediğiniz yöntemi tercih ederek, PTT banka kartınızı kullanıma tekrar açabilir ve şifresini değiştirerek tekrar kullanabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası