Lamborghini Huracan Performante Modeline Askeri Tasarım

0

Lamborghini Huracan Performante için gerçekleştirilen özel askeri tasarım oldukça dikkat çekti. Lüks ve pahalı otomobiller için zaman zaman yapılan özel tasarımlarla karşılaşıyoruz. Bu defa ki özel tasarım ise R1 motorsports ekibince Lamborghini Huracan Performante için yapıldı. Lamborghini’nin üst kuruluşu Audi. Huracan Performante’de fabrikadan oldukça donanımlı ve güçlü çıkıyor ancak bu kez R1 Motorsports ekibince bu araca özel, yeni bir askeri tasarım ile farklı bir tarz kazandırıldı.

Askeri Yeşil Renk

Askeri bir tasarım tarzı benimsenmesi nedeniyle araçta meydana gelen en belirgin değişiklik ise aracın rengi oluyor. Mat bir askeri yeşil renk kullanılan bu tasarımda, Lamborghini’nin köşeli ve agresif çizgilerine ayrı bir özellik ve estetik duruş kazandırılıyor.

Daha sert ve agresif görünüş oluşturabilmek için araçta Vorsteiner’den karbon fiber özellikli bir gövde kiti kullanılmış. Tekerlekler için ön rüzgâr deflektörü de bu tasarımda yer alıyor. Ayrıca kaputun üstünde ise çift havalandırma bulunuyor. Tekerleklerin üstünde konumlanan havalandırma delikleri ile beraber farklı ve yeni ön çamurluklar da dikkat çekiyor.

Bu tasarımda ayrıca şirket tarafından Polished Gloss Man Bronze olarak adlandırılan 10 jant tel özellikli Track Spec ADV10 CS Series olan özel tekerlekler kullanılıyor. Tekerlek ölçülerine baktığımızda ön tekerlek ölçüsü olarak 50×24 cm, arka tekerlek ölçüsü olarak ise 53×31,75 cm rakamları ile karşılaşıyoruz. Güç aktarım organlarında yapılan tek değişiklik egzozda yer alıyor. R1 Motorsports tarafından geliştirilen bu egzoz araca ayrı bir hava veriyor.

Motor Özellikleri

Huracan Performante 5,2 litrelik, 630 beygir güç üreten, 600 torka sahip bir V10 motor bulunuyor. Araçta ayrıca çift kavrama özellikli yedi vitese sahip bir şanzıman yer alıyor. Huracan Performante, 0’dan 100 km’ye yalnızca 2,9 saniye gibi kısa bir zamanda çıkabilirken, aynı zamanda saatte 325 km hıza da ulaşabiliyor. Araçta aktif aerodinamik bir sistem de bulunuyor. Fabrikadan çıkış fiyatı bu araç için 274 bin 390 Amerikan doları yani 1,5 milyon TL. Fakat açıklandığı şekildeki özel tasarımlarda fiyat, çok daha yükselebiliyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası