Ahşap Otomobil Görenleri Kendine Hayran Bıraktı

0

Japonya’da süper spor otomobillerin tanıtıldığı sergide ahşap otomobil tüm ilgileri üzerine topladı. Bu eşsiz tasarım ile otomobil dünyasına yeni bir soluk kazandırıldı. Japonya Tokyo Motor Show’da arabalar ile ilgili pek çok kişinin ilgisini çekecek süper spor arabalar tanıtıldı. Japon yetkililer tarafından geleceğin vizyonunu oluşturan ve tüm dikkatleri üzerine çeken ise ahşap bir araba oldu. Tokyo Motor Show’da tanıtılan bu benzersiz arabanın gövdesi tamamen bitkilerden elde edilmiş selüloz nano elyaftan meydana getirilmiş.

Geleceğin Arabası

Tokyo Motor Show’da Japonya tarafından sergilenen ahşap otomobil görenleri kendine hayran bıraktı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada da arabanın geleceğin vizyonunu oluşturacağı konuşuluyor.

Japon Çevre Bakanlığı yaptığı açıklama da gövdesi ahşaptan yapılan otomobilin geliştirilmesinde katkı sağlamak üzere 22 grup oluşturulduğu yönünde açıklamada bulundu. Aracın ahşap yapıda olması ve selüloz nano elyaftan oluşan bir malzemenin kullanılması aracı diğer araçlardan ayıran bir diğer özelliğini ortaya çıkartıyor.

Aracın yapımında kullanılan bitkilerden elde edilen selüloz nano elyaf malzemenin güçlü olduğu kadar hafif bir yapıda olması bu tasarım aracın diğer araçlardan yüzde elli daha hafif olmasını sağlıyor. Aracın şimdilik yapılan çalışmalarda dış görüşüne ilişkin çalışmalar tamamlanmış olarak görülse de kullanımı ve yaygınlaşması henüz zaman alacakmış gibi görünüyor.

İşte Ahşap Otomobil

Japonya’da tasarlanan ve sergilendiği Tokyo Motor Show ile adından söz ettiren ahşap otomobil adını tüm dünyaya duyurmayı başardı. Peki, gövdesi ahşap malzemeden üretilen bu benzersiz otomobil nasıl görünüyor? Ahşap otomobilin kapıları kelebek kapı şeklinde tasarlanmış.

Otomobilin genel görüntüsünde zamanın ötesinde keskin çizgiler ile oluşturulmuş bir tasarım ile beğenilere sunulmuş durumda. Yetkililer tarafından otomobilin motor yapısı hakkında henüz bir açıklama yapılmış değil. Otomobil hakkında yayınlanan rapora bakılacak olursa eğer otomobilde hidrojen yakıt hücresinin olacağı söyleniyor.

Hazırlanan rapora göre ise aracının hızının 20 km/s olacağından bahsediliyor. Arabanın geliştirilme sürecinin devam ettirildiği ve aracın ağırlığının daha da düşeceği açıklamalar arasında yer alıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası