Lamborghini ve MIT Araçların Yeni Güç Kaynağı İçin Anlaştı

0

Atmosfere ve çevreye verdiği zararları nedeniyle otomobil markalarının çoğu hibrit ve elektrikli araçlara geçme sürecini tamamlamaya çalışırken lamborghini de bu sürece dahil oldu. Ancak lamborghini markası farklı bir hibritli ve elektrikli araç kullanımı için çalışmalarını sürdürüyor. Lomborghini hibritli ve elektrikli araçlarında batarya kullanmak istemiyor batarya yerine daha fonksiyonel bir yöntem istiyor. Daha önce ürettiği araçlarda kullandığı teknolojinin bir tık fazlasını kullanabilmek için Massachusetts Teknlojisi Enstitüsü ile ortaklığa imza attı. Bu sebeple Lamborghini ve MIT Ortaklığı gündeme gelerek yeni nesil araçlarda verim açısından bu ortaklık iyi sonuç verecek gibi.

İşlevsellik Öncelikli

Şu ana kadar işlevselliği ve görsel tasarımı ile göz dolduran lamborghini markalı araç yine adından bahsettirmeye kararlı ve bu alanda hummalı bir çalışma yürüterek yeni nesil araçlar kervanında en ön sırada olmak için farklı bir çalışma çabası içerisinde yer alıyor.

İtalyan araç markası tasarımdan çok işlevselliğe verdiği bu detay ile araçlarında farkı ortaya koyacak gibi. Batarya yerine kapasitör tercihi için çalışmalara devam eden firma, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ile anlaşmaya gitti. Daha önce de bu sistemi lamborghini modellerinden Terzo Milleno ve Sien kullanan firma hibrit ve elektrikli araçlar arasında da farkını konuşturmaya hazırlanıyor.

Lamborghini MIT Ortaklığı ile Büyüyor

Lamborghini ve MIT Hedefi

Bu şekilde üretilecek bir hibritli ve elektrikli araçta enerji bakımından verimin %100 olması hedefleniyor. Lamborghininin araçlarda kullanmayı düşündüğü bu süper kapasitörler bataryaya oranla daha hızlı şarj ediliyor, enerji yoğunluğu oluşturma özelliği bulunan bu kapasitörler fazla enerji depolanmasını da sağlıyor. Bunun gibi bataryalara oranla daha çok avantajları olan kapasitörlü lamborghini bu amaçla mıt ile ortak patent başvurusunda da bulundu.

Bu özelliği ile lamborghini marka araçların ne zaman üretileceği ve ne zaman piyasaya sürüleceği henüz kesinlik kazanmasa da bu alanda hummalı bir çalışmanın firma tarafından sürdürüldüğü net. Hibritli ve elektrikli araçlar kervanında merakla yer alınması beklenen lamborghini normalde de fiyat açısından çok pahallı araçlar sınıfında yer almakta idi. Bu yeni nesil araç fiyatının ne kadar olacağı da merak edilen konular arasında.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası