Lamborghini 830 Beygirlik Süper Aracının İlk Tanıtımını Yaptı

0

Yalnızca pistlerde kullanımı olacak V12 motora sahip süper bir aracın Lamborghini tarafından üretileceğine dair iddiaların doğru olduğu ortaya çıktı. Ünlü üretici, otomobilin tanıtımına yönelik bir videoyu otomobil dünyası ile paylaştı. İtalya’nın en ünlü otomobil üreticilerinden biri olan Lamborghini, tam bir hız canavarı aracı yarış pistlerine sunmaya hazırlanıyor. Bu otomobil V12 bir motora sahip olacak ve 830 beygirlik bir güç üretecek. Lamborghini 830 Beygirlik otomobilinin tanıtımına dair ilk görüntüler ise İspanya’da düzenlenen bir etkinlik sırasında yayınlandı. Bu videoda gölgeler içinde bulunan otomobili tam anlamıyla görebilmek içinse önümüzdeki yılı beklemek gerekecek.

Otomobile Dair Ayrıntılar

Gölgeler içinde görebildiğimiz aracın devasa boyuttaki arka kanadı dikkatleri çekiyor. Ayrıca aerodinamike yönelik parçalar içinde çok miktarda karbon fiber kullanılmış olduğu göze çarpıyor. Otomobilin tavanında yer alan büyük havalandırma içinde aynı malzeme kullanılmış. Otomobilin üzerinde bulunan 63 rakamı ile Lamborghini’nin kurulduğu 1963 yılına ve Aventador SVJ 63’e bir gönderme yapılıyor. Aracın ön kaputunda bulunan çift hava girişi ile tekerleklerdeki merkezi kilitli sistem de ilk göze çarpan unsurlar arasında yer alıyor.

Lamborghini 830 Beygirlik Canavar

Ünlü İtalyan üretici Lamborghini’nin şu anki amiral gemisi olan Aventador aracında bütünüyle doğal havalandırmaya sahip 6,5 litre bir V12 motor bulunuyor. Bu otomobil tam manasıyla bir güç makinesi olarak ilgi odağı oluyor. Pistlere yeni çıkacak olan 830 beygir gibi muhteşem bir güce ulaşacak olan Squadra Corse modelinde ise vites sistemi olarak 6 ileri Xtrac bir vites yer alacak. Otomobil, ayrıca kendi kendini kilitleyebilen mekanik diferansiyel sistemine sahip olacak.

Bu şekilde sürücü yüklenme süresini kendi durumuna göre ayarlayabilecek. Gelen haberlere göre Lamborghini’nin Squadra Corse modeli, Aventador SVR adıyla piyasada yer alacak ve büyüleyici efsane model Miura SVR’yi takip edecek. Aracın özel bir versiyonunun üretimi düşünülmezken İtalyan üretici Lamborghini bu yeni model pistlere hitap eden araçtan sadece 40 tane üretecek. Hız ve güç canavarı olacak bu otomobillerin sahiplerine teslim edilmesine ise 2021 yılı itibariyle başlanacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası