BMW iX1 – İlk Resmi Tanıtımı

0

Bavyeralı otomobil üreticisinin resmi web sitesinde bir şeyler oluyor: İlk teaser görüntüsü de dahil olmak üzere tamamen elektrikli BMW iX’1 hakkında ilk bilgiler artık orada bulunabilir. Elektrikli SUV ile ilgilenenler artık daha fazla bilgi için kayıt olabilirler. Model 2009’dan beri ve 2015’ten beri yanmalı motora sahip ikinci nesilde mevcuttur ve markanın en küçük SUV’sidir.

Üreticiye göre, yeni BMW iX1 “BMW i’nin yeniliğini BMW iX‘in esnekliğiyle birleştiriyor”. Daha önce görülen prototipler ve teaser görüntüsü dışında elektrikli otomobilin görünümü hakkında pek bir şey söylenemez. En azından, markanın daha büyük çift böbrekli diğer X modellerini andıran ön kısım burada görülebiliyor. Ayrıca tüm elektrikli serilerde olduğu gibi mavi vurgular eklenmiş. Bavyeralılar en yeni SUV’larını kompakt ama ferah olarak tanımlıyorlar ve kendine güvenen, sportif dış görünümü vurguluyorlar. İç görünümü de hala bir sır. Ancak otomobil üreticileri en son teknolojiyi vaat ediyor.

Modelin bir miksaj platformu üzerine kurulu olduğu da biliniyor. Dolayısıyla yeni bir elektrikli platformun tanıtımı yok, ancak önceki içten yanmalı motorun bir pil ve bir elektrik motoru için dönüştürülmesi var. BMW, “aracın önceki geliştirme durumuna göre” tahmin değerlerine dayanarak , web sitesinde WLTP’ye göre 100 kilometrede 18,4 – 17,3 kWh tüketimi ve 413 – 438 kilometre aralığını belirtiyor.Hala şarj kapasitesi veya motor performansı hakkında resmi bilgi beklememiz gerekiyor. Ancak burada, iX3’te de bulunabilen, elektrikle uyarılan bir senkron motor kullanılır.

BMW iX‘1 gelecek yıldan itibaren Leipzig’de üretilecek . Elektrikli SUV’nin ne zaman ve hangi fiyattan piyasaya çıkacağı henüz belli değil. Mevcut plug-in hibritten daha pahalı olabilir ve bu nedenle 50.000 Euro civarında olabilir. BMW mevcut elektrikli modellerini değiştiriyor: BMW i3 ve i8 bu yıl aşamalı olarak kullanımdan kaldırılacak, ardından i4, i7 ve iX1 gelecek. i5 ve i3 de yeni lansmanlar olarak duyuruldu.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası