BMW 1 Serisi 5-Kapı Hayat Onunla Daha Güzel

0

Her geçen gün kendi sınırlarını aşan BMW 1 Serisi otomobili yenilnen yüzü ile yine sürücüleri kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Ortalama lt/100 km (116 EffDyn Edition) yakıt tüketime sahip olan BMW 1 Serisi, CO2 emisyonu, gr/km (116 EffDyn Edition) ve 5 kapılı modeli ile sportif bir havada kalmayı başarmış durumda.

Sportif, modern bir görünümle çevik ve kompakt bir sürüş için BMW 1 Serisi 5-Kapı ile sıradanlıktan sıra dışılığa terfi edebilirsiniz. Yeniden tasarlanan ön kısım, BMW’ye özgü böbrek ızgaraları ve gösterişli LED farlar BMW 1 Serisi’nin sportif yönünü vurguluyor. Arka kısımda ise iki parçalı L biçimindeki LED ışıklar dikkat çekici durumda. Çok sayıda saklama seçeneği sunan ergonomik iç tasarım, ihtiyacınız olan alanı tüm alanı kullanıcısına yaratıyor.

Heyecan verici oldukları kadar verimli de olan en yeni nesil BMW Twinpower Turbo motorlar sürüş keyfini arttırıyor. Bu çok yönlü 5 kapılı otomobil, BMW 116d EfficientDynamics Edition modelinden, spor BMW M135i modeline kadar uzanan birçok seçenek sunuyor sevenlerine. Urban Line, Sport Line ve M Sport paketleriyle çok daha fazla kişiselleştirme olanağını garanti eden BMW, Ayrıca, BMW ConnectedDrive sayesinde hareket halindeyken aileniz ve arkadaşlarınızla dilediğiniz her şeyi paylaşabilmenize imkan tanıyor. İşte gerçek keyif. İşte BMW 1 Serisi..

AĞIRLIK

  • Yüksüz ağırlık (kg) EC : 1395
  • İzin verilen toplam ağırlık (kg) : 1885
  • Otomobilin yük kapasitesi (kg) : 565
  • İzin verilen ön/arka aks yükü (kg) : 865/1090

PERFORMANS

  • Maksimum hız km/sa : 210
  • 0-100 km/sa hızlanma : 8.7

JANTLAR

  • Ön lastik : 195/55 R16 87 H
  • Arka lastik : 195/55 R16 87 H
  • Ön jant : 6,5J x 16 St
  • Arka jant : 6,5J x 16 St

YAKIT TÜKETİMİ

  • Şehir içi (lt/100 km) : 6.3
  • Şehir dışı (lt/100 km) : 4.5
  • Ortalama (lt/100 km) : 5.1
  • CO2 emisyonu (gr/km) : 119
  • Depo hacmi (lt) : 52

MOTOR

  • Silindir/Valf : 3/4
  • Silindir hacmi (cm3) : 1499
  • Strok/çap (mm) : 94.6/82
  • Güç (bg)/Güç devir (devir/dak) : 136/4400
  • Tork (Nm)/Tork devir (devir/dak) : 220/1250-4300
  • Kompresyon oranı 1 : 11

DIŞ TASARIM

Şehir hayatı her gün yeni sürprizler sunar. Heyecan verici dinamikler, kendinden emin tasarım ve birinci sınıf malzemelerin mükemmel bileşimi ile BMW 1 Serisi bu sürprizlerin bir parçasıdır. İster işe veya spor kulübüne gidiyor olun, ister arkadaşlarınızla buluşmaya çıkın, otomobilinizin rahat havası keyfinizi artırıyor. Kesinlikle hiç bir çıkmaz sokağa girmeden, en kısa ve hızlı rotaları izleyebilmenizi garanti ediyor BMW 1 Serisi.

Güçlü hatlar ve geniş hava girişleri BMW 1 Serisi’nin gücünü vurgular nitelikte. Tam LED teknolojisine sahip, opsiyonel olarak sunulan düz, odaklı farlar ön kısmın tam ortasına, krom çerçeveli çift böbrek ızgaralarına işaret ediyor. Genel dinamik görünümü, saf sürüş keyfini deneyimleme isteğini arttıran BMW 1 Serisi, arka kısımdaki geniş çamurluklar ve iz genişliği yol yüzeyiyle yakın teması vurguluyor. L biçimine sahip LED stop lambaları göz alıcı bir görünüm de ve sokakları fethetmeye hazır tipik bir BMW olduğunu hemen belli ediyor.

LED FAR TASARIMI

Tüm bakışları üzerinde toplayan farlar. BMW 1 Serisi’nin L biçimindeki stop lambaları, ön farları ve sis lambaları tamamen LED teknolojisiyle de sunuluyor. Tipik L biçimindeki iki parçalı stop lambaları LED teknolojisine dayanıyor. Otomobilin gövdesinde ve bagaj kapağında birer aydınlatma segmenti halinde yer alırken, otomobilin acil bir durumda sert fren yapması gerektiğinde, dinamik stop lambası işlevi sayesinde, arka otomobillerdeki sürücüler yanıp sönen fren lambalarıyla uyarılıyor.

LED sis farları sisli veya yağışlı havalarda kısa mesafeli görüşü güçlendirerek gece otomobil kullanma sırasında güvenliği artırıyor. Geniş ışık açısıyla birlikte gün ışığına son derece benzeyen ışık renkleriyle, uzun kullanım ömürleri ve düşük enerji tüketimleriyle de dikkat çekici. Aynı zamanda, çift yuvarlak farların alt kısmındaki LED sis farları BMW’nin zaten çarpıcı olan ön kısmına teknik açıdan gelişmiş, modern bir renk vermiş durumda.

Tümüyle LED teknolojisine sahip Adaptif LED Farlar entegre sinyal lambaları, kısa huzmeli farlar, uzun huzmeli farlar ve yolun ideal şekilde aydınlatılması ve güvenlik açısından gündüz farları ve viraj ışıklarını içeriyor. Sekiz adet güçlü LED, kısa ve uzun huzme işlevi için sunuluyor. Dinamik görünüme sahip, uzatılmış LED sinyal lambaları karakteristik LED gündüz farı halkalarının yan kısmına dikkat çekici biçimde yerleştirilmiş durumda. Uzun Far Fonksiyonu ile şehir içi ve kırsal yolların yanı sıra otoyollarda otomobil sürmeye yönelik değişken aydınlatma kontrolüne sahip Adaptif farlar gündüz olduğu gibi güvenli ve rahat bir sürüş için gece otomobil kullanma açısından önemli gelişmeler sunuyor.

İÇ TASARIM

BMW 1 Serisi’nin iç tasarımı, daha ilk bakışta canlı, modern ve sade bir izlenim yaratıyor. Daha detaylı bakıldığında da bu izlenim daha da netleşiyor. Kokpit tipik BMW sürücü yönlendirmesine sahip ve tüm iç tasarım en ince detayına kadar birinci sınıf kalitesiyle ön plana çıkmakta. Standart olarak sunulan BMW Professional Radyo’ya farklı krom vurguluyor ve parlak Siyah bir çerçeve eşlik ediyor. 360 litrelik bagaj bölümü alışveriş torbalarınızı, sırt çantanızı veya geniş bagaj öğelerini alabilir ve gözlükler, fotoğraf makineleri ve diğer küçük nesneler kapılarda ve merkez konsolda saklanabilir durumda. BMW 1 Serisi’nde herşey düşünülmüş durumda. Özel yüzeyler iç tasarıma daha modern bir görünüm katıyor ve Urban Line, Sport Line ve M Sport paketleri otomobilinizi kişiselleştirme imkanı sunmakta. BMW 1 Serisi otomobilinizle gittiğiniz hiçbir yerde sıkılmazsınız.

HİZMETLER VE UYGULAMALAR

BMW 1 Serisi ile hareket halindeyken, BMW ConnectedDrive tarafından sağlanan Hizmetler ve Uygulamalar sayesinde sizi çevrenize bağlayan ve yaşam kalitenizi arttıran özellikleri kullanmaya devam edebilirsiniz. Böylece, internetin sunduğu her olanak elinizin altındadır. Dilediğiniz zaman ve dilediğiniz yerde kendi müziğinizi dinleyebilir, yalnızca alternatif bir güzergah seçerek trafik sıkışıklığından kolayca kurtulabilirsiniz.

CONNECTED DRIVE

ConnectedDrive Hizmetleri donanım seçeneği; çeşitli bilgi, eğlence ve hizmet özelliklerini yoldayken sürücüye sağlayan BMW ConnectedDrive işlevlerinin temelini oluşturuyor. Bu işlevlerin arasında hava durumu ve haberler gibi konuma bağlı güncel bilgilere, GoogleTM ile çalışan çevrimiçi bir aramaya ve ofis işlevlerine erişim sağlayan BMW Online yer alıyor. Kişiselleştirilmiş hizmet türlerini uygulamalar menüsünde bir araya getirebilirsiniz.

Bununla birlikte, belirli akıllı telefon uygulamalarına uyumlu, güvenli ve sınırsız erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca ConnectedDrive Hizmetleri, kullanıcıların kişisel gereksinimlerine uyum sağlamak için hizmetlerin ve uygulamaların her an, her yerde sipariş edilebildiği ve genişletilebildiği BMW ConnectedDrive Store’a erişim sağlıyor. ConnectedDrive Hizmetleri donanım seçeneği, tüm bu özellikleri ve daha da fazlasını sunarak BMW otomobillerle yapılan her seyahati gerçek bir deneyime dönüştürüyor.

BMW UYGULAMALAR

Apps donanım özelliği, belirli akıllı telefon uygulamalarının BMW otomobillerinde kolay biçimde kullanılmasına olanak sağlıyor. Müşterileri için çeşitli uygulamaları sunmak adına BMW, BMW Connected ve M Laptimer gibi kendi uygulamalarını geliştirmenin yanında Napster, GoPro, Deezer, Spotify ve Audible gibi ortaklarla da çalışarak uygulamalarının otomobilde güvenli bir şekilde kullanılabilmesini sağlamakta. Otomobile uyumlu bir akıllı telefonu, bir snap-in adaptörü (mevcutsa) ya da USB kablosuyla bağlamanız yeterli. Uygulamanın tüm işlevleri iDrive Butonu ile kumanda edilmekte. Otomobilde kullanılabilen uygulama seçenekleri, BMW ve birçok farklı tedarikçi arasındaki yakın ortaklıklar sayesinde sürekli genişlemekte..

BMW CONNECTEDDRİVE STORE

Tüm ihtiyaçlara uygun hizmetler ve uygulamalar BMW ConnectedDrive Store’dan istediğiniz zaman satın alınabilir. Bu hizmetler, BMW otomobili satın alındıktan sonra bile esnek şekilde seçilebilir ve sipariş edilebilir. Bu sayede müşteriler bireysel ihtiyaçlarına göre her zaman doğrudan otomobillerinden BMW ConnectedDrive hizmetlerine ve uygulamalarına erişebilir. BMW ConnectedDrive Store’dan alınabilen hizmet ve uygulamalar BMW sürücülerinin ihtiyaç ve isteklerine uymak üzere özel olarak tasarlanmış. Ayrı hizmetlerin süresi de ayrıca seçilebilir. Bu sayede müşteriler örneğin sadece tatilleri için belli bir süre hizmet sipariş edebilirler. BMW ConnectedDrive Store’a yolculuk sırasında BMW’nizin içinden veya My BMW ConnectedDrive online müşteri portalı üzerinden erişilebilir. Yeni sipariş edilen hizmetler ve uygulamalara da satın alma sonrasında kısa bir süre içinde erişebilirsiniz. BMW ConnectedDrive Store her zaman mevcut hizmet ve uygulamalarla ilgili güncel bilgiler sunmakta.

UZAKTAN ERİŞİM

Uzaktan Erişim ve ücretsiz My BMW Remote Uygulaması (Apple App Store ve Google Play Store’da Mevcut) ile otomobili kilitlemek ve kilidini açmak gibi otomobille ilgili birçok işlev uzaktan gerçekleştirilebilir. GoogleTM arama motoru kullanılarak bulunan varış adresleri bir navigasyon sistemine (mevcutsa) doğrudan aktarılabiliyor. Bunun yanında otomobilin konumu 1,5 km yarıçap dahilinde gösterilir. Kullanım için “My BMW ConnectedDrive” müşteri portalinde Uzaktan Erişimin bir seferlik aktive edilmesi gerekli.

GERÇEK ZAMANLI TRAFİK BİLGİSİ

Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisi (RTTI), her zaman en güncel trafik bilgisini sağlamakta. Otoyollar, kırsal yollar ve şehir içindeki birçok rotanın mevcut trafik durumuyla ilgili bilgileri neredeyse gerçek zamanlı olarak sürücüye vermek için gecikmelerin kesin konumu ve süresi aktarılıyor. Akıllı alternatif rota önerileri sürücünün varış noktasına en çabuk ve en verimli şekilde ulaşabilmesine yardımcı olmakta. Yol durumu otomobil filolarının hareket profillerinden anonim olarak alınan datanın yanı sıra, akıllı telefon uygulamalarından, polis raporlarından ve trafiğin yoğun olduğu saatlerdeki genel trafik bilgilerinden derleniyor. Bu trafik bilgisi yollar yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı renklerle işaretlenerek sürücüye açık bir şekilde iletilmekte.

AKILLI ACİL DURUM ÇAĞRISI

Akıllı acil durum çağrısı yurt dışında bile sürücünün kendi dilinde, yirmi dört saat boyunca hızlı, hedefe yönelik yardımın yanı sıra, eğitimli personel tarafından destek hizmetlerini içermekte. Bir hava yastığının veya emniyet kemeri gergisinin etkinleşmesini içeren (örneğin) bir kaza meydana gelirse sistem otomatik olarak bir acil durum çağrısı yayınlıyor. Otomobilin kesin konumu, kazanın şiddeti ve yolcuların olası yaralanma riski gibi bilgiler otomobilde bulunan yerleşik SIM kart aracılığıyla, yani cep telefonundan bağımsız olarak BMW çağrı merkezine iletilmekte. BMW çağrı merkezi en yakın kurtarma koordinasyon merkezini durumdan haberdar ediyor ve kurtarma hizmetleri ulaşana dek telefonla yardım sağlıyor. Acil durum çağrısı yolda başkalarının başına bir kaza gelmesi durumunda da manüel olarak çalıştırılabilmekte. BMW 1 Serisi ile siz ve çevrenizdekiler sürekli güvende.

SÜRÜŞ DİNAMİKLERİ VE VERİMLİLİK

Çevik, enerjik ruhuyla BMW 1 Serisi tam şehir trafiğine göre. BMW Twinpower Turbo motorlar ve opsiyonel 8 ileri Steptronic şanzıman ile otomobil hemen yola uyum sağlıyor. Ayrıca, ECO PRO modu mümkün olan en uzun menzili kat etmesine imkan tanımakta. Kısacası, hızlanma söz konusu olduğunda şimşek gibi, yakıt tüketimi söz konusu olduğunda uyumlu, ideal bir yol arkadaşı. BMW EfficientDynamics ile her litre benzinden daha fazla yararlanın! Daha güçlü performans, daha fazla verimlilik ve daha üstün bir sürüş deneyimine hazır olun. Yakıt tüketimini azaltırken sürüş keyfini arttıran teknik yenilikler sayesinde BMW otomobillerinde saf dinamikler standart olarak sunulmakta.

BMW 116d EfficientDynamics Edition: BMW 116d EfficientDynamics Edition 1,5 litrelik BMW Twinpower Turbo 3 silindirli dizel motor içermekte ve verimlilik söz konusu olduğunda eşsiz. 4000 dev/dk’da 116 bg (85 kW) güç üreten motor, 1750 – 2.250 dev/dk arasında maksimum 270 Nm’lik tork üretiyor. Tüm bunlar BMW 116d EfficientDynamics Edition’ın hareketsiz durumdan 100 km/sa hıza 10,4 saniye içinde erişmesini sağlar. Ortalama yakıt tüketimi 100 km’de yalnızca 3,8-3,4 litre ve yalnızca 101-89 g/km CO2 emisyonu üretiyor..

Bu da motorun olağanüstü verimliliğinin çarpıcı bir kanıtı. 1,5 litrelik BMW Twinpower Turbo 3 silindirli dizel motor, düşük devirlerde bile olağanüstü derecede hızlı tepki verir ve akıcı çalışma özellikleriyle ön plana çıkmakta. CommonRail doğrudan yakıt püskürtme teknolojisi ve değişken türbin geometrisine sahip yenilikçi turboşarj teknolojisini bir araya getirmekte. Üstün verimlilik, aerodinamik olarak iyileştirilmiş 16 inç hafif alaşım jantlar ve radyatörün ön kısmındaki hava girişini gerektiği gibi açıp kapatan elektrikle yönetilen havalandırma kontrolü de dahil bir dizi aerodinamik önlemle sağlanmaktadır.

BMW TWINPOWER TURBO MOTORLAR

BMW EfficientDynamics yenilikçi yeni nesil BMW benzinli ve dizel motor serisi, BMW Twinpower Turbo teknolojisi sayesinde, üstün yakıt verimliliği ve düşük emisyon değerleri sunarken çevik bir performans ve düşük devirlerde bile üstün derecede hızlı tepki vermekte. Yüksek verimlilik ve optimum dinamikler çok daha yoğun sürüş keyfini garanti etmekte. Benzinli motorlar, Çift-VANOS değişken kam mili kontrolü ve Yüksek Hassasiyetli Enjeksiyon dahil olmak üzere Valvetronic tam değişken valf kontrolünü ve yenilikçi turboşarj teknolojisini içeriyor. Son derece sofistike bileşenlerin tamamı muazzam güç üretimi ve yüksek verimlilik sağlamakta. Değişken türbin geometrisine sahip turboşarjlar ve en yeni nesil CommonRail direkt enjeksiyon da dizel motorlarda bir araya getirilmiş durumda. Bu seviyede optimize edilmiş yanma, daha düşük yakıt tüketimi ve emisyona katkı sağlamakta.

8 İLERİ STEPTRONIC ŞANZIMAN

BMW EfficientDynamics’in temel bir öğesi olan 8 ileri Steptronic şanzıman, konfor ve dinamik performans açısından yeni standartları belirlemekte. Vitesler arasındaki hassas artışlar tüm devirlerde ideal güç üretimini kolaylaştırmakta. Bu da yakıt tüketimini azaltırken, daha fazla sportif sürüş ve dinamik performansın keyfini çıkarmanıza olanak tanıyor. Motor devri özellikle yüksek hızlarda düşürülür ve karşılığında hem yakıt tüketimi hem de motor gürültüsü azaltır.

Otomobil manuel moddayken bile dönüştürücü debriyaj buna yardımcı olmakta. Hızlı motor devri geçişleri ve hassas şanzıman ayarı son derece akıcı vites değişimlerini garanti ediyor.

Önsezili hareketli aksam, otomobilin hareketlerinin ve trafik durumunun sürekli olarak izlenmesi gibi entegre işlevler şanzımanın vites değiştirme yöntemini önemli ölçüde etkiliyor. Geçerli sürüş modundan bağımsız olarak sistem, her zaman en uygun vitesi seçiyor. Şanzıman kumanda ünitesi navigasyon sistemine bağlı böylelikle rotaya bağlı olarak önsezili hareketli aksam daha atletik, tepkisel bir ayar (SPORT modu) ve daha az vites değiştirmeli daha konforlu bir ayar (COMFORT modu) arasında geçiş yapmakta.

ECO PRO MODU

ECO PRO Modu, BMW tarafından şirket içerisinde gerçekleştirilen bir yakıt tüketimi çalışmasına göre, sürüş stillerine bağlı olarak sürücülerin yakıt tüketimini yüzde 20 oranına kadar düşürmelerine yardımcı oluyor. Seyir işlevi (yalnızca Steptronic şanzıman ile birlikte), rota asistanı (yalnızca Professional Navigation Sistemi ile birlikte) ve ECO PRO rota (yalnızca Professional veya Business Navigation Sistemi ile birlikte) ilave bir yüzde beş tasarruf daha sağlamakta..

ECO PRO Rota: ECO PRO rota trafik durumu, sürüş stili ve yerel koşullara bağlı olarak en verimli rotayı gösteriyor. Yol bilgisayarı, ECO PRO Rota fonksiyonu kullanılarak otomobil seçilen rota boyunca sürüldüğünde tasarruf edilecek yakıt miktarınıda göstermekte.

İleri Rota Asistanı: Navigasyon sisteminden alınan verilere bağlı olarak ileri rota asistanı hız limitleri, meskun alanlar, virajlar, kavşaklar, dönemeçler ve otoban çıkışlarını tanıyor ve sürücüyü hızlanmayı bırakması için tam zamanında uyarılar vererek güvenli bir yolculuk etmenizi garanti ediyor.

Seyir: Seyir fonksiyonu hareketli aksam ile motorun bağlantısını keser ve otomobil motor direnci olmaksızın seyreder. Sürücü 50 ve 160 km/sa arasında ayağını gaz pedalından çektiğinde ve frene basmadığında otomobil vitesi boşa alarak ilerliyor. Gerektiğinde ileri rota asistanı seyir fonksiyonunu akıllı şekilde devredışı bırakabilir.

AKILLI ENERJİ YÖNETİMİ

BMW 1 Serisi’nde akıllı enerji yönetimi; Otomatik Start/Stop işlevi, Fren Enerjisi Geri Kazanımı, Elektrikli Direksiyon ve Optimum Vites Değiştirme Göstergesi gibi BMW EfficientDynamics teknolojisine ait çok sayıda standart özellik tarafından sağlanmakta. Bu teknolojiler bir arada çalışarak sürdürülebilir mobilite ve maksimum verimlilik sunuyor.

ELEKTİRİKLİ DİREKSİYON

Elektrikli direksiyon, direksiyon desteğini mevcut hıza göre ayarlamakta. Bu da yüksek hızlarda direkt, hassas bir direksiyon kullanımı ve park sırasında zahmetsiz bir manevra olanağı sağlamakta. Direksiyon yalnızca gerçekten gerektiğinde enerji tüketiyor. Bu özellik yakıttan tasarruf sağlarken emisyonuda azaltıyor. Hidrolik bir pompa yerine sistem, elektrik motoru kullanmakta. Geleneksel sistemlerde bu pompaya motordan sürekli olarak enerji beslenmesi gerekir ancak elektrik desteği yalnızca direksiyonun hareket ettirildiği durumlarda çalışmakta. Düz yolda ilerlerken ya da aynı direksiyon açısı korunurken (ör. uzun virajlarda) elektrik motoru aktif değildir ve hiç enerji harcamamakta. Direksiyon desteğinin mevcut sürüş durumuna ve hıza göre esnek olarak ayarlanması sayesinde direksiyon konforu artırılmış.

OPTİMUM VİTES DEĞİŞTİRME GÖSTERGESİ

Kusursuz biçimde zamanlanmış vites değişimleri, özellikle şehir içi trafiğinde ve uzun mesafelerde yakıt tasarrufu yapılabilmesini mümkün kılmakta. Optimum vites geçişi sayesinde daha az yakıt tüketimi sunan motorun elektronik sistemi sürüş koşullarına ve motor devrine göre en verimli vitesi kendisi seçiyor. Otomobilin daha yüksek veya daha düşük bir viteste daha verimli kullanılabilmesi mümkün olduğunda Bilgi Ekranı’nda ışıklı bir ok sembolü görüntülenmekte. Sistem aynı zamanda çabuk hızlanmayı algılar ve motor devri yükselene kadar önerisini geciktiriyor. BMW şirket içi karşılaştırmalı testler Optimum Vites Değiştirme Göstergesi özelliği bulunan otomobillerin yaklaşık yüzde dört oranında daha az yakıt tükettiğini göstermiş.

FİREN ENERJİSİ GERİ KAZANIMI

Her fren yaptığınızda kinetik enerji ortaya çıkar, ancak şimdiye kadar bu enerji boşa gidiyordu. Fren Enerjisi Geri Kazanımı, daha önce göz ardı edilmiş bu potansiyelden yararlanır. Sürücü her fren yaptığında veya ayağını gazdan çektiğinde, üretilen rölanti enerjisini toplayarak elektrik enerjisine dönüştürür. Bu elektrik enerjisi daha sonra otomobilin aküsünün şarj edilmesinde kullanılıyor. Akıllı enerji yönetimi sistemi, alternatörün artık sürekli olarak çalışması gerekmediği anlamına gelir ve jeneratör üzerindeki gerilimi azalmakta. Böylece, klasik BMW EfficientDynamics felsefesine uygun olarak yakıt tüketimi azalır ve performans artar!

OTOMATİK START/STOP İŞLEVİ

Otomatik Start/Stop işlevi yakıtın yalnızca otomobil hareket halindeyken kullanılmasını sağlamakta. Otomatik Start/Stop işlevi trafik ışıklarında beklerken veya sıkışık trafikte otomobil geçici olarak durduğunda sürücü ayağını debriyajdan çektiğinde (manuel şanzıman) veya tamamen durmak üzere fren yaptığında (Steptronic şanzıman) yakıt tasarrufu yapmak üzere motoru durduruyor.

Bilgi Ekranı’ndaki bir sinyal Otomatik Start/Stop işlevinin aktif olduğunu da göstermekte. Debriyaja basılır basılmaz (manuel şanzıman) veya ayak fren pedalından çekildiğinde (Steptronic şanzıman) motor otomatik olarak yeniden kendi kendini çalışır. Otomatik Start/Stop işlevi, sürüş konforu veya güvenliğinden asla taviz vermiyor. Motor ideal çalışma sıcaklığına ulaşmadığında, iç kısım yeteri kadar ısınmadığında veya soğumadığında, akü seviyesi çok düşük olduğunda ya da direksiyon döndürüldüğünde devre dışı kalıyor. Otomobil hareketsiz durumda olsa bile, örneğin otomobilin ileri doğru hareket etmeye başlaması veya ön camın buğulanması gibi durumlarda, gerekirse bir merkezi kontrol ünitesi motoru yeniden çalıştırıyor. Otomatik Start/Stop işlevi bir düğmeyle istenildiği zaman kapatılıyor.

BMW xDRİVE

Akıllı BMW xDrive dört çeker sürüş sistemi en zorlu yol koşullarına bile mükemmel biçimde uyum sağlıyor ve otomobile optimum yol tutuşu kazandırıyor. xDrive ve Dinamik Denge Kontrolü (DSC), BMW’nin yol boyunca kusursuz bir dengeyle ilerlemesine olanak tanımakta. DSC sezicisi ile kontrol edilen xDrive sürüş gücünü esnek ve hızlı bir biçimde akslara dağıtıyor, arkadan ve önden savrulmanın önüne geçiyor ve olağanüstü bir yön dengesi sağlıyor kullanıcısına. Zorlu yol koşullarında DSC sürüşe gereğinden fazla müdahale etmek zorunda değil. BMW xDrive, dört çeker sürüş sisteminin çekiş, yön dengesi ve sürüş güvenliği avantajlarını daha fazla sürüş keyfi sunmak üzere klasik BMW çevikliği ile bir araya getirmekte. 1 Serisi 144.600 TL başlangıç fiyatları ile BMW bayilerinde.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası