Ford Mustang 2018 Efsanenin Tanımını Yeniden Yapıyor

0

Ford Mustang 2018, Amerikan bir firma olan Ford tarafından üretilmektedir. Üretimi Falcon modelinden esinlenerek gerçekleşmiştir. Ülkemizde çok fazla beğeni toplayan Mustang, ülkemize Fastback ve Convertible ismiyle iki kasa tipinde gelmektedir.

Ford Mustang 2018 kendine has çizgisini yeni bir gövde de sürdürmeye devam etmektedir. Fastback’in uzun gövdesi  sürtünmeyi azaltacak biçimde aşağı doğru şekillenmiş. Bu şekliyle havayı delip ilerlemesine güç katıyor. Yol tutuşunda ön difüzörlere önem verilmiş ve harika yol tutuşuna sahip olunmuş. Kendine has çizgiyle üretilen Fastback ön ve arka farlarıyla büyük beğeni topluyor. Bunların yanı sıra kendine has detayları ile bir Mustang olduğunu kanıtlıyor.

Ford Mustang 2018 Efsanenin Tanımını Yeniden Yapıyor

Ford Mustang Convertible

Baş tasarımcı olarak Ford’da görev yapan Joel Piaskowski Mustang Convetible’ı “mermi” olarak isimlendirmiş. Özgün tasarımı ve sürüş keyfiyle mükemmel olan Convertible açılır tavanıyla daha çok kendini gösteriyor. Birkaç saniye içerisinde aracın gövdesine gizlenen tavan, aracın aerodinamiğini de koruyor. Üstü açık ya da kapalı kullanılan Convetible Gidilen her mekânda kendinden söz ettiriyor.

Ford Mustang 2018 Efsanenin Tanımını Yeniden Yapıyor

Ford Mustang 2018 Motor Seçenekleri

Ülkemize iki ayrı motor seçeneğiyle gelmektedir. 2.3 EcoBoost ve 5,0 v8 olan seçenekli motoların performansı da kendinden epey söz ettiriyor. 2.3 litrelik motorda 309 Ps ’lik güce sahip bir motor bulunmakta ve 407 Nm tork üretmektedir. Bu değerler 5,0 litrelik diğer motor seçeneğinde daha büyük olup 426 Ps güce sahip ve 529 Nm tork üretmektedir. 2.3’lük motorun 0-100 değeri 5,2 saniye olup 5,0 lık harika v8’in değeri ise 4,3 saniyedir. Bu iki harika aracı son hızları de yeterince faladır. 2.3 motorlu model saatte 258 km, 5,0 litrelik motor da saate 287 km hıza ulaşmaktadır. Ürettiği gücün hakkını veren bir yakıt tüketiminde unutulmamalıdır. Şehir içi kullanımda 2,3 litrelik motorun 100 km performansı 13,9 litredir. Şehir dışı ise 6,9’a kadar düşmektedir. Rakamlar bu düzeyde olunca 5,0’lık v8’in yakıt tüketimi hiç düşülmeden tahmin edilebilir seviyededir.

Ford Mustang 2018 Efsanenin Tanımını Yeniden Yapıyor

Ford Mustang 2018 Fren Sistemi

Her iki motorun gücünün azımsanmayacak derecede fazla olması fren sisteminde yansımıştır. Bu denli güçlü motorları durdurmak bir hayli zor. Her iki motor seçeneğinde de 4 tekerlekte güçlendirilmiş disk frenler bulunmaktadır. Bu sisteme ek olarak 4 sensör ve kanallı ABS ile ileri çekiş elektronik stabilite kontrolü vardır.

2.3 litrelik motorda ön diskler hava kanallı 352 mm’dir. Arka diskler ise hava kanallı 330 mm’lik disk ve 45 mm Demir kaliperler bulunmaktadır. 5.0’lık v8 de ise önde hava kanallı 380 mm disk arkada da 330 mm hava kanallı disk ve 45 mm demir kaliperler bulunmaktadır.

Ford Mustang 2018 Efsanenin Tanımını Yeniden Yapıyor

Ford Mustang 2018 Donanım ve Konfor

Tüm Mustang modellerinde 2 farklı donanım bulunmaktadır. Bunlar Ecoboost ve Mustang denince ilk akla gelen GT’dir. Ecoboost donanım seviyesinde araçta 4 farklısürüş modu vardır. Sürüş modlarını daha iyi kullanabilmek için direksiyon arkası kulakçıklar eklenmiştir. Otomatik ve xenon ön farlar ve led lambalar ile güçlü aydınlatma sağlamaktadır. Sürüş kalitesi ile konforu da arttırmak isteyen Ford, ısıtmalı ve soğutmalı koltuğu donanıma dahil etmiştir. Bu motor seçeneği de daha birçok seçenekte bulunmaktadır. GT donanımda ise Ecoboost’a ek olarak ön lastikleri kitleme, 19” jant geniş lastik sunmaktadır. Ford Mustang 2018 fiyatları da 107.000 Euro ile 135.000 Euro arasında değişmektedir. Siz de Ford’un efsane otomobili Mustang hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız size en yakın Ford bayisi ile iletişime geçebilirsiniz. Mustang gerek iç tasarımı, gerekse performansı ile size çok farklı bir sürüş deneyimi vaad ediyor. Efsane Mustang ile yollara hükmedebilirsiniz!

Ford Mustang 2018 Efsanenin Tanımını Yeniden Yapıyor

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası