Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi Sanal Ortama Taşındı

0

Corona Virüsü salgını sonrasında bir çok hizmet sanal ortama taşınırken yeni bir haber de otomotiv sektöründen geldi. 2002 yılından beri kapıları ziyaretçilere açık olan Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, salgın yüzünden evinden çıkamayan vatandaşlar için online ortama taşındı.

Sanal ortama taşınan Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, Android ve IOS işletim sistemi bulunan tüm telefonlara indirilecek uygulama aracılığı ile gezilecek. Kullanıcılar uygulamalara App Store ve Google Play Store üzerinden Türkçe versiyonuna “Tofaş Müzesi”, İngilizce versiyonuna ise “Tofaş Museum” şeklinde aratarak ulaşabilirler.

Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi Online Keşfedilecek

Toplamda 17.000 metrelik bir alana kurulu olan müzeyi geçtiğimiz yıl sadece 90.000 insanı ağırlamıştı. Online ortama taşınan müze kullanıcılara öğretici olduğu kadar, eğlenceli de bir keşif vaat ediyor. Uygulama üzerinden kullanıcılar ayrıca rehber yardımıyla hızlı 35 dakikalık bir tura da çıkabiliyor. Eğer müzeyi detaylı olarak incelemek isterseniz de 60 dakikalık bir sürede tüm müzeyi detaylı olarak inceleme fırsatını buluyorsunuz. Çocukları da düşünen uygulama ayrıca öğrencilere özel keyifli bir 20 dakikalık sesli rehber turu da sunuyor.

Müze Hakkında

Türkiye’nin ilk ve tek Anadolu Arabaları Müzesi özelliğine sahip olan müze, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde 17.000 metrelik bir alana kurulmuştur. Eski bir ipek fabrikasının restore edilmesinden sonra 2002 yılında kapılarını ziyaretçilere açmıştır. Müze Bursa ili çevresinde bulunan araba kültürüne ait eski kaynakların bulunmasından sonra gündeme gelmiştir.

Bursa’da Arkeoloji Müzesi’nde bulunan 2.600 sene öncesine ait olan araba ve bir ustanın elinden çıkan eski araba örnekleri müze projesinin başlamasına temel hazırlamıştır. Müze projesine öncelik eden Tofaş’ın eski yöneticileri, 1998 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen eski ipek fabrikası alanına müze kurulması için çalışmalara başlamışlar. 1998 ve 2002 yılları arasında toplanan yapılar ve yapılan restore çalışmaları sonrasında yılda ortalama 60.000 ziyaretçiyi ağırlayan müze 28 Haziran 2002 tarihin de ise kapılarını ziyaretçilere açmış ve bugüne kadar da faaliyet göstermiştir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası