Apple’dan Otomobili Yönlendiren Sesli Komut Sistemi

0

Apple otomobili yönlendiren sesli komut sistemi patentini aldı ve gelecekte piyasaya çıkaracağı araçlarda çığır yaratacağını düşünüyor. Bir süredir Apple otomobil üretecek söylentileri etrafta dolaşıyordu. Ortaya atılan bir iddiaya göre Apple araçlarından Project Titan adı verilen araç 2014 senesinden beri gelişim içinde. O tarihten itibaren Apple otomobil üretimi için olan birçok patent başvurusunda bulunmuştur. Ford, Tesla ve General Motors yöneticilerini de bünyesine dâhil ettiği söyleniyor.

Sürücüsü Otomobil Teknolojisi

Bu teknolojiye göre araçta bir sürücü olması gerekmiyor. Siz araca nereye gitmek istediğinizi söyleyin o sizin için gitsin hatta siz zahmet etmeyin aracı sizin yerinize park etsin. Zahmetsiz bir teknoloji gibi görünüyor. Siz bir sesli komut verin ve kalanını sizin için aracınız gerçekleştirsin. Örneğin eşinizle yıl dönümünüz ve çiçek almak istiyorsunuz araca çiçek almak istediğinizi söyleyin ve bırakın sizi en yakın çiçekçiye götürsün.

Nasıl Kullanılacağı Belirsiz

Sisteme göre en ideal park yeri sağlanıyor. Örneğin istediğiniz çiçek üzerine gittiğiniz yer karmaşık bir alışveriş yeri ve çiçekçi de bunların içinde bir yerde. Bu sistem sayesinde aracınız çiçekçiye en yakın girişi hesaplıyor ve oraya park ediyor. Mesela İtalyan yemeği yemek istediniz ve bu komutu verdiniz.

Bunun üzerine aracınız fiyat, mesafe, sizin ziyaret geçmişinize bakarak yine en yakın ve en ideal İtalyan lokantasını buluyor. Patentin bir diğer özelliği ise sesli komut yanında hareketlerinizi de algılayabilir durumda olmasıdır. Dokunuşunuz, jest ve mimiklerini de birer komut olarak algılanabilir. Patentte bulunan jest örneğine göre telefonunuzu bir park yerine yönelttiğiniz de sistem o park yerini algılar ve komut alarak aracınızı oraya park eder. Fakat bu sistemin Apple tarafından üretilecek bir araçta mı kullanılacağı yoksa diğer otomobil üreticilerine mi satılacağı henüz kesinleşmiş bir durum değildir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası