Tofaş, Üretim Arasında Sağlık Ekipmanları Üretiyor

0

Corona virüs salgını sonrasın da bir çok otomotiv devi üretimlerine geçici süreyle ara verdi. Bazı markalar üretim araların da sağlık ekipmanı üretime geçerek, bu süreçte sağlık faaliyetlerine destek olmaya çalışıyor. Sağlık sektörüne destek konusunda kolları sıvayan bir diğer marka da Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. oldu. Tofaş, bugüne kadar biyolojik örnek alma, entübasyon kabini gibi üretimlerinin yanı sıra 20 bin 146 adet siperlik maske üretimi yapıp sağlık çalışanlarına ulaştırmış durumda.

Kendi web sitesi üzerinden ”Sağlık Ekipmanı Talebi Oluştur” sekmesi oluşturan Tofaş, talepte bulunan hastane ve İl Sağlık Müdürlükleri ile iletişime geçerek sağlık sektörüne destek olmaya devam ediyor. Başlangıç olarak Bursa Şehir Hastanesi’nin taleplerine karşılık veren otomotiv devi sonraki aşamada; İstanbul, Bursa, Ankara, Balıkesir, Kocaeli, Manisa, Muğla ve İzmir başta olmak üzere 24 şehirdeki 63 sağlık kuruluşuna yardımda bulundu.

Sağlık Ekipmanı Üretimine Destek Olun Çağrısı

Konu hakkında açıklamalar da bulunan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ise İl Sağlık Müdürlükleri ile koordinasyon halinde teslimatları gerçekleştirdiklerini belirtti. Tofaş Ar-Ge grubu tarafından geliştirilen ve üretilen biyolojik örnek alma, entübasyon kabini ve siperlik maske tasarımları, çizimleri ise Tofaş web sitesi üzerinden paylaşılıyor. Bugüne kadar 8 farklı firma Tofaş tasarımlarından faydalanarak üretim gerçekleştirmiş. Cengiz Eroldu, ayrıca Nisan sonuna kadar 50.000 adet siperlik maske, 1.300 adet koruyucu kabin üretip sağlık çalışanlarına ulaştırılacağını belirtti. Eroldu, üretim gerçekleştirebilecek diğer firmaları da sağlık sektörüne destek olmaya davet etti.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası