2020 Ford Puma ST, Kardeşi Fiesta ST İle Aynı Motoru Kullanacak

0

Tanıtıldığı günden beri adından çokça söz ettirmeyi başaran, Ford’un crossover modeli Puma için mavi oval tekrardan kolları sıvadı. Ford Puma ST olarak karşımıza çıkacak olan model aslında Fiesta ST modelinde gördüğümüz şeyleri crossover modele aktaracak. Bu hamle de Avrupa pazarının ilk ST logosuna sahip olan crossover modelinin temelleri demek!

Fiesta ST modelinde olduğu gibi kaputunun altında 1.0 litrelik hacime sahip üç silindirli motor kullanacak olan crossover model, performansa ihtiyaç duyulmadığı zamanlarda bir silindiri devre dışı bırakarak yakıt tasarrufuna destek de sağlayabilecek. EcoBoost logosuna sahip olacak ünite ile birlikte 2020 Ford Puma ST toplamda 200 beygirlik bir güç üretiminin yanı sıra 320 Nm tork değerlerini sürücüsüne sunabilecek.

2020 Ford Puma ST, Kardeşi Fiesta ST İle Aynı Motoru Kullanacak

Puma ST’nin bu ünitesi ise 6 ileri manuel şanzımanla eşleştirilmiş. 0’dan 100 km/s hıza 6.7 saniye gibi bir sürede çıkan araç bu süreyi kardeşinden 0.2 saniye daha yavaş tamamlıyor. Bunun nedeni ise crossover modelin Fiesta ST’ye oranla daha ağır bir kasaya sahip olması. Puma ST’nin azami hız sınırı ise 220 km/s ile sınırlandırılmış durumda.

2020 Ford Puma ST Detayları

Puma, ST logosuna kavuşmasıyla birlikte aslında araca bir çok yenilikte gelmiş. Buna örnek vermek gerekirse ST modelinin opsiyonel limitli kaydırmalı diferansiyel ile de sahip olunabileceğini örnek gösterebiliriz. Ayrıca opsiyonel olarak sürüş modu desteği de Puma’ya gelen özellikler arasında yer alıyor.

2020 Ford Puma ST, Kardeşi Fiesta ST İle Aynı Motoru Kullanacak

Yeni ST modeli ile standart Puma’nın üstüne gelen özelliklerden bir diğeri de aracın direksiyon sistemi. Normal Puma’ya oranla %25 civarında daha iyi tepkilere sahip olan Puma ST’nin ayrıca gücünü kontrol etmesi bakımından ön frenlerde genişlemiş.

Toplamda 6 farklı renk seçeneğine sahip olacak ST modelinin 19 inç’lik yapıdaki yeni jantları ve Michelin Pilot Sport 4S lastikleri de ST logosu ile beraber standart olarak sunulacak. İç kısımda da geniş Recaro ön koltuklar, yeni döşemeli direksiyon simidi, özel vites topuzu gibi detaylarda 2020 Ford Puma ST modeline özel olarak standart olarak geliyor. Henüz fiyat bilgilerinin paylaşılmadığı Puma ST modelinin diğer detayları ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

2020 Ford Puma ST

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası