Ford ve Volkswagen Birleşiyor mu?

0

2018 yılının Haziran ayında otomotiv üreticileri Ford ve Volkswagen kendi aralarında bir mutabakat anlaşması imzaladı. Bu imza ile birlikte otomotiv pazarına uluslararası piyasa da yön veren ABD’li ve Alman markalar stratejik ortaklığın ilk adımını atmış oldu. İki otomotiv devinin başlangıç olarak sadece ticari araçların daha da geliştirilmesi üzerine çalışmalar gerçekleştirileceği ön görülüyor. Ancak gelen bazı bilgilere göre de markaların müşterilerden gelen her türlü ihtiyaca daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak için birlikte çalışacakları yönündeydi. Bazı otomotiv endüstrisi uzmanlarına göre de, bu antlaşma aslında Ford ve Volkswagen markalarının tam bir birleşme için attıkları ilk adım.

Aslında bu birleşmeler iki otomotiv üreticisi için de oldukça mantıklı ataklar. Neden? diyecek olursanız Alman marka Volkswagen yapılan antlaşma ile Ford’un ABD pazarındaki güçlü konumundan oldukça olumlu şekilde faydalanabilir. Yine aynı şekilde Ford’da, Avrupa, Latin Amerika ve Çin pazarın da eli oldukça güçlü olan Alman marka sayesinde bu pazarlarda elini ciddi oranda güçlendirebilir. Bununla da kalmaz iki otomotiv üreticisi de başarılı otomotiv platformlarını birbirleriyle paylaşarak, model serilerini ve versiyonlarını daha da geliştirebilir. İleri ki süreç nasıl gelişir, iki dünya otomotiv piyasasına yön veren markalar ne şekilde adım atarlar hep birlikte bekleyip göreceğiz. Umarız ki bu ortaklıktan oldukça ileri teknolojili modeller ve versiyonlar ortaya çıkar.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası