8. Nesil Volkswagen Golf Modelinin Tanıtımı Gerçekleşti

0

Almanya’nın Wolfsburg kentinde düzenlenen bir etkinlikte, Volkswagen markasının en fazla satan modeli olarak bilinen Golf tanıtıldı. 8. Nesil Volkswagen Golf tanıtımından sonra, otomobil eleştirmenleri yeni Golf’ün de satışlarında başarılı bir grafik yakalayacağı öngörüsünde bulundular.

Volkswagen Golf Wolfsburg’da Tanıtıldı

Tasarımsal anlamda da birtakım değişikliklerin gözlemlendiği Golf serisinin 8.’si, donanım ve tasarımsal olarak tanıtımda yoğun alkış aldı. Dış tasarımında olduğu kadar iç mekan tasarımda da başarılı bir çizgide tanıtılan araç, yine Volkswagen’in en çok satan modeli olmaya devam edeceğe benziyor. ID ürünlerinden esintilerin gözlemlendiği yeni Golf, şimdiden otomobil eleştirmenlerinden tasarım ve donanımıyla tam not almayı başardı.

Dijital Teknoloji Daha Fazla Hâkim Oldu

Yeni Golf’te diğer modellere göre en belirgin özellik, dijital teknolojinin araçta daha fazla hâkimiyet sağlaması olarak görülüyor. Far kumandalarının dahi dokunmatik düğmelerle görselleştirildiği yeni Golf, gösterge panelindeki muhteşem detaylarla da yine kendisine hayran bırakacak bir model olarak öne çıkıyor. Orta konsol kısmında da detaylara büyük bir zarafetle inilmiş araçta, özellikle tasarımsal anlamda beklentilerin ötesine geçildiğini söylemek mümkün.

8. Nesil Volkswagen Golf Tanıtıldı

8. Nesil Volkswagen Golf dan 5 Ayrı Hibrit Versiyon

8. Nesil Volkswagen Golf 5 ayrı hibrit versiyonla satışta olacak ve bu anlamda elektrik teknolojisinde kompakt olarak bir yeniliği gerçekleştirmiş olacak. WLTP değerlerinde yeni Golf ile %10 tasarruf sağlayacak şekilde tasarlanan aracın, 48V lityum İyon bataryaya sahip olduğu da biliniyor. ETSI  olarak ise 150, 130 ve 110 PS versiyonları bulunuyor.

Yeni Volkswagen Golf diğer model seçeneğinde ise,  plug-in hibrit teknolojisiyle geliyor.  Plug-in hibrit teknolojisiyle gelen araçlarda ise, 245 ve 204 PS seçenekleri yer alıyor. Bu modelinde ise, elektrikle toplamda 60 km mesafe gidebileceği de açıklanan bilgiler arasında yer alıyor.

LPG, Dizel ve Benzinli Seçenekleri

Motor seçenekleri olarak TGI, TDI ve TSI teknolojisine sahip otomobil, benzinli motorlarda 90 ve 110 PS dört silindirli, dizel motor seçeneğinde 115 ve 150 PSI, LPG motor seçeneğinde ise 130 PS versiyonlarıyla satışa sunulacak. Arıca dizel motor versiyonlarında kullanılan yeni nesil teknolojiler sayesinde, yakıt tüketimi %17 oranlarında daha az olacak. Yapılan tanıtımda yeni Golf modellerinin, saatte 210 km yol gidebilecek şekilde tasarlanan Car2x teknolojisine de sahip olacağı duyuruldu.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası