1.000 Kilometre Menzilli Elektrikli Arabalar Gelecek

0

Elektrikli otomobillerde gelişen teknoloji sonucu artık 1.000 kilometre menzilli elektrikli arabalar rüya olmaktan çıkıyor. Porsche’un CEO koltuğunda oturan Oliver Blume, bir röportaj verdi. Açıklamalarında Elon Musk’a değinen ve onu takdir eden Blume ‘on yıl içinde 1.000 kilometre menzile ulaşacak elektrikli otomobillerin çıkacağını’ beyan etti. Porsche markası altında Taycan modeli ile elektrikli araç piyasasında haklı bir yer edinen Alman otomobil üreticisi, bu modeli ile klasik spor arabasına ait sürüş keyfini yaşatıyor.

Taycan Cross Turismo

Porsche adına açıklamalarda bulunan CEO Blume, Taycan modeli ile şirket olarak elektrikli otomobil sektörüne adım attıklarını ve bunun başlangıç olduğunu söyledi. Porsche bu alana Taycan Turbo ve Taycan Turbo S modelleri ile giriş yapsa da yakın zamanda yeni versiyon olarak Taycan Cross Turismo elektrikli otomobil piyasasında heyecanla bekleniyor.

Alman bir otomobil dergisine röportaj veren Oliver Blume’a “Taycan ile Tesla Model S rakip mi?” sorusu soruldu. Blume’u ise bu soruya her iki otomobilin de premium sedan segmenti içinde yer alacağını beyan ederek cevap verdi ve devamında Porsche Taycan bize göre Tesla Model S’e oranla daha başka bir yerde bulunuyor ifadelerini kullandı. Porsche CEO’ su, “Taycan’da asıl odak noktası, spor sürüş imkanını sunmasıdır ” diyerek konuyu açıkladı.

Musk ve Tesla

Otomobillerin artan bir hız ile elektrikli modellere dönüşümüne de değinen Porsche CEO’su Blume, Elon Musk’dan bahsederek ona karşı çok saygı duyduğunu ifade etti. Blume, elektrikli otomobil sektörünün bu denli büyümesinde en önemli payın Musk’ın Tesla ile getirdiği yeniliklere ait olduğunu söyledi. Ayrıca, Porsche olarak elektrikli araç üretimini daha da hızlandıracaklarını ve menzilleri üzerinde çalışacaklarını, elektrikli otomobili şarj etmenin de artık benzin alımı kadar çabuklaşacağını söyledi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası