Tesla Model 3’ün Maliyeti Düşürülüp Menzili Arttırıldı

0

Profesyonel otomobil mühendislik firmalarından birisi Tesla Model 3 versiyonunun düşük maliyetlerle menzilini artırdığını duyurdu. Otomotiv dünyasında yaşanan gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Elektrikli otomobil üretimi konusunda öncü olan Elon Musk CEO’luğundaki Tesla bu alanda en başarılı sonuçlara imza atmayı başarmıştır. Elektrikli araba üretiminin hızlandığı bu günlerde karbon salınımı konusu önümüzdeki yıllarda büyük ölçüde ortadan kaldırmış olacak.

Bir mühendislik firması elektrikli otomobil üretiminde bir takım eksikliklerin bulunduğunu ve bu eksiklikleri kapattığı iddiasını ortaya attı. Firma Tesla Model 3 üzerinde yaptığı çalışma ile daha düşük maliyetlere daha uzun menzil yapmanın mümkün olduğunu savundu. Şirket elektrikli otomobillerde en büyük maliyeti oluşturan batarya sistemleri konusunda yapmış olduğu bu çıkışla sektörün ilgi odağı halin gelmeyi başardı.

Tesla Model 3 ile 1.000 Km Menzil Yapılacak

Obrist Powertrain tarafından geliştirilen tasarımla Obrist Mark II’nin Tesla Model 3 Plug-İn Hybrid versiyonuna hazırlanan batarya paketi ve ön bagajına yerleştirilen benzinli motorun 1.000 km menzile kadar destekleyeceği açıklandı. Mühendislik firması elektrikli otomobillerin henüz yeterli altyapıya sahip olmaması yüksek maliyet ve düşük menzillerle sınırlı kaldığını iddia ediyor. Şirket, yaptığı tasarım ile daha düşük maliyetlere HyperHybrid güç aktarım sisteminin elektrikli otomobil sektörüne önemli bir ilham kaynağı olacağını savundu.

Tesla Model 3 üzerinde bulunan 2.710 yanma odalı ve 50 kWh depolamalı bataryası, 18.650 yanma odasına sahip ve 17,3 kWh bataryayla değiştirerek arabanın ağırlığını düşürmüş ve epey tasarruf sağlanmıştır. Elektrikli araçlarda en büyük maliyeti oluşturan batarya sistemlerinde yapılan bu değişimle maliyetlerin yaklaşık % 55 oranında düşürüldüğü belirtilmekte. Avusturya kökenli şirketin 2023 yılı itibariyle HyperHybrid otomobil satışlarına başlaması planlanıyor. Yeni geliştirilen bu aracın ismi konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası