Ford Focus 2018 Yeni Teknolojiler ile Göz Dolduruyor

0

Ford’un en çok satan araç serilerinden biri olan Ford Focus 2018 modeli ile de yüksek satış rekorlarına ulaşacak gibi görünüyor. 2018 yılında piyasaya sürülecek model ile ilgili ilk bilgilere, aracın kış testinin yapılması sırasında çekilen fotoğrafların internete sızdırılması ile ulaşıldı. Diğer Focus modellerine çok benzeyen bu model incelendiğinde, bazı farklar dikkat çekiyor. Araç ile ilgili özellikler, Ford markasının resmi sayfasında ayrıntılı olarak paylaşılmaktadır.

Ford Focus 2018, “Torque Vectoring Control” adı verilen ve gücün sadece sağ ya da sol tekerleklere yönlendirilmesi ile viraj dönüşlerinin daha kolay gerçekleştirilmesini sağlayan bir sisteme sahiptir. Bu sistem sayesinde, dönüşlerde iç tarafta kalan tekerleklerin gereksiz yere güç harcamasının önüne geçilebiliyor. Aracın sahip olduğu diğer dinamikler arasında elektrik motorlu hidrolik direksiyon sistemi, aktif ızgara kapakları, 6 hız seçimine sahip otomatik vites yer almaktadır.

Ford Focus 2018 Konsol

Ford Focus 2018 Motor ve Emisyon

Focus’un motor serisinin temelinde Ford’un 1.0 Litre Turboşarjlı 3 silindirli benzinli motoru Ecoboost yer alıyor. 100 hp, 125 hp, ve 40 hp olmak üzere üç farklı güç seçeneği sunulması, araç ile ilgili beklenen özelliklerden biri. Ford, 2020 yılından önce elektrikli araç üreteceği ile ilgili bir açıklama yapmıştı. Elektirikli Ford Focus 2018’in yakıt tüketimi performansının ne olacağı ise en çok merak edilen konulardan biri. Emisyon konusunda da 0 Karbondioksit üretimi sözü veren Ford Focus, çevreci araç kullanmak isteyenleri de memnun edecek.

Ford Focus 2018 Arka

Ford Focus 2018 Fiyatları

Ford Focus 2018 fiyatı, hakkında kesin bir rakam bulunmasa da resmi sitesi üzerinde başlangıç fiyatı olarak yaklaşık 18 bin dolar gösteriliyor. Seçilen model, özellikler ve satış yeri gibi değişkenler sayesinde fiyatta belirgin değişiklikler gerçekleşebilir. Genel olarak yeni seride pahalı ve kalite bakımından yüksek donanım parçalarının kullanılması, araç fiyatının beklenenden yüksek olmasına neden olabilir. Aracın Türkiye’deki satış fiyatı ise, resmi olarak piyasalarda yerini aldıktan sonra belli olacak. Bugüne kadar paylaşılan Ford Focus 2018 yorumlarında, markayı takip edenlerin aracı merakla bekledikleri görülebiliyor. Sektörde ciddi rakiplere sahip olan Ford Focus’un 2018’de nasıl bir başarı yakalayacağı ve vaat ettiği üzere keyifli bir sürüş sunup sunamayacağı dört gözle bekleniyor.

Ford Focus 2018 Yan Görünüm

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası