Ford F Serisi Araçlarına Dört Çeker Sistemi Getirecek

0

Ford tarafından ortaya atılan bir habere göre firma kamyonet serisinde yer alan Ford F Serisi araçların performansına yönelik patent çalışmalarına başladı. 4 çeker sistemler özellikle yokuş yukarı seyahat eden araçlarda performansı artırmaya yönelik kolaylık sağlamaktadır. Aralık 2019 yılında Ford firması F Serisinde 4 çeker sistemli patenti kullanmak istediğini uygulamaya dökerek bu patenti ‘heavy-duty’ araçlarda kurmayı planladığı görülüyor.

Bu verilerin basına sızmasında etkili olan The Drive’de yer almakta ve iddia edildiği gibi gerçek olup olmayacağı zaman içerisinde belli olacak. 4 çeker dışında Ford’dan 2020 yılında beklenen bir diğer yenilik direksiyon sistemi üzerinde olacak. Direksiyon sisteminde ankerman prensibine uygun (yani direksiyon çevrildiğinde aynı noktadan 4 tekerliğin dönüş yapma mantığı üzerine kurulu bir prensip) bir direksiyon kurulumu gerçekleştirerek tekerlerin ömrünü uzatmayı amaçlıyor.

Performansı Artacak

Bu yenilikleri Ford F Serisisinde kullandığı zaman performans açısından kazanç elde edecektir. Böylelikle kullanıcıları tatmin ederek satışta istenilen kazancı elde etmeyi hedeflenecek. The Drive iddianın gerçek olup olmadığını araştırmak ve halkı aydınlatmak adına ford yetkilileri ile iletişime geçerek konuyu birinci ağızdan tescil ettirme girişiminde bulundu.

The Drive Ford yetkililerince yapılan açıklamada patent iş süreçleri içerisinde bu çalışmalarının var olduğunu ve sıradan bir çalışma olarak görülen bu yenilikler dışında kimsenin bir beklenti içerisinde olmaması gerektiğini dile getirdi. Bu açıklama üzerine her hangi bir beklenti içine girilmese de zaman içerisinde Ford F Serisinde nasıl bir değişkenliğe gidileceği ortaya çıkacaktır. Performans artırmak adına 4 çeker sistemi ve direksiyon sistemindeki yeniliklerin Ford hanesine kazanç olarak yazılacağı kesin. Bu çalışmaya karar vermek için Ford’un ön çalışma yaptığı ve böyle bir ihtiyaca gereksinim duyulduğu tahmin ediliyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası