Özel Üretim Arteon, Volkswagen ART3on Adını Aldı

0

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen’in, Avustralya operasyonu çırakları düzenlenecek olan zamana karşı yarış etkinliği için özel bir otomobil üretti. Ekip Volkswagen ART3on ismini verdiği model de 280 beygirlik güç üretimi sağlayan 2.0 TSI motordan beslenen R-Line versiyonunu esas alıp böyle bir makine üretmiş. Ünlü sanatçı Simon Murray tarafından özel olarak dizayn edilen bir giydirme kuşanan yeni otomobilin motoru da güncel versiyona oranla 210 beygirlik bir güç kazanmış.

Özel Üretim Arteon, Volkswagen ART3on Adını Aldı

Toplam da 490 beygirlik bir güce kavuşan Volkswagen ART3on modelinin tork değerlerinde de oldukça etkileyici değişimler bulunuyor. Güncel Arteon modelin de tork değeri, 350 Nm tork iken, yeni otomobil de bu oran 600 Nm tork seviyesine çıkartılmış. Bu etkileyici güç ise asfalta 4Motion sistemi ve DSG şanzıman sistemi ile aktarılmış. İlk olarak Luddenham Yarış Pisti’nde yer alan yokuş yukarı bir düzlükte test edilen otomobil kalkış hızlanmaları ile de orjinal versiyonu geride bırakmış. Orjinal Arteon 0’dan 100 km/s hıza 5.6 saniye gibi bir sürede ulaşırken, test sonucunda ART3on bu süreyi de etkileyici bir oranda kısaltarak 4 saniyenin altına çekmeyi başarmış.

Özel Üretim Arteon, Volkswagen ART3on Adını Aldı

Volkswagen ART3on Tam Bir Performans Makinesi

Aracın henüz maksimum hız değeri bilgileri paylaşılmadı. Fakat bunca iyileştirilmeden sonra elektronik limiti 250 km/s sınırı olan Arteon’un, en azından 300 km/s hıza taşınması işten bile değil. Tabi ki bunca performans iyileştirilmeleri ve etkileyici performans verileri uzun bir sürecin ardından ortaya çıkıyor. Araçta değişen sistemler arasında; RacingLine markasının Stage 3 turbosu, aynı marka imzalı emme manifoldu ve hava kutusu, yeniden elden geçirilen ve güçlendirilen intercooler, yine özel işçilik ile ele alınan yakıt pompası ve egzoz sistemi işleme alınan parçalardan sadece birkaçı. Aracın yürüyen aksamın da ise Bilstein Clubsport marka süspansiyonlar ile birlikte APR marka frenler kullanılmış. Bir kereye özel tasarlanan otomobilin ayrıca iç kısmına da bir takla kafesi yerleştirilmiş ve aracın koltukları da sökülerek yerine yarış koltukları konulmuş.

Özel Üretim Arteon, Volkswagen ART3on Adını Aldı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası