2 Ekim’de 20 Bin Yaya Geçidinde Denetim Yapılacak

0

Ülkemizde trafik kurallarına ilişkin denetimlere son aylar oldukça ehemmiyet verilmeye başlanıldı. Trafik kanunda yapılan düzenlemeler ve yenilikler ile birlikte yaya geçiş üstünlüğü, yayaların trafikteki hakları ve araçların hakları tekrar gözden geçirilerek daha temiz ve sağlıklı ilerleyen bir trafik için uygun yönetmelikler çıkarılmıştı.

Son aylarda yapılan düzenlemelerin en büyüklerinden birisi ise yaya geçiş üstünlüğü projesiydi. Bu değişikliğe göre trafik sinyalizasyonunun olmadığı bölgelerde yayalara geçiş üstünlüğü verildi. Bu kapsamda ülkemizdeki bir çok noktada trafik polisleri, zabıta trafik ekipleri, mobeseler, güvenlik kameraları ve fahri trafik müfettişleri aracılığı ile kural ihlali tespiti yapılıp, kurullara uymayan araçlara cezai işlem uygulanmaya başlamıştı.

İç İşleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü bu değişiklikler ve kampanyaları desteklemek amacı ile çeşitli kampanyalar ile denetim yapmakta. Bugün yapılan duyuruya göre 2 Ekim 2019 Çarşamba günü 20 bin yaya geçidinde denetim yapılacağı bildirildi.

İç İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2 Ekim Çarşamba günü yapılacak olan denetime tabii yaklaşık 20 bin farklı yaya geçidi belirlendi. Bu 20 Bin yaya geçidi içerisinde genel yol ve kavşakların yanı sıra okul geçitleri de dahil olacak. Okul geçitleri ve yaya geçitlerinde yapılacak olan bu denetime 200 bin kolluk görevlisinin nöbet başında olacağı belirtildi. Ayrıca ilk, orta ve lise kademesindeki okullara ait olan okul geçitlerinde de denetim yapılması sebebi ile okul müdürleri, müdür yardımcıları gibi kadrolarında denetime dahil olacağı belirtildi.

Yaya Geçidinde Denetim Farkındalık Yaratacak

Yapılacak olan denetim kampanyasına ”Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” ismi verildi. Bu kampanya kapsamında yapılacak olan denetimde trafik kanununda belirtilen ve herhangi bir yaya trafik sinyalizasyonu bulunmayan, trafik tabelaları ile belirtilmiş yaya geçiş üstünlüğü bulunan noktalarda karayolu taşıtlarının yavaşlaması ve eğer geçmek isteyen yaya var ise yol vermesi gerekmektedir.

Bu kurallara uymayan ve kural ihlali yapan sürücülere ve araçlara ilgili trafik kanunu maddesi gereğince cezai işlem uygulanacağı belirtildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada kanunların ve düzenlenen yönetmeliklerin değiştiğine dair ilgi çekmek ve farkındalık oluşturmak amacı ile bu kampanyaların düzenleneceğini ve daha temiz bir trafik elde edileceği, ayrıca bu düzenlemeler sayesinde yaralanmalı ve ölümlü kazaların sayısında hatrı sayılır oranda düşüş yaşandığı bildirildi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası