Porsche Taycan Turbo Modelinin Menzili Açıklandı

0

Dünyanın en ünlü lüks otomobil üreticileri arasında yer alan Porsche şirketinin yeni elektrikli aracı Porsche Taycan Turbo için açıklanan menzil mesafesi yaklaşık olarak 323 kilometre oldu. Bu mesafe, söz konusu aracın rakipleri arasında yer alan Tesla Model S’nin menzil mesafesine göre daha kısa bir menzil sunuyor.

Elektrikli otomobil pazarında Taycan modeli ile yer alacak Porsche bu konuda oldukça iddialı. Porsche Taycan Turbo için EPA yani Çevre Koruma Ajansı menzil bilgisi paylaştı. Daha önce Porsche, bu otomobilin menzilinin 450 kilometreye ulaşabileceğini açıklamıştı.

EPA tarafından açıklanan menzil ise 323 kilometre olarak ilan edildi. Ancak Porsche menzil denemesini Avrupa test pisti üzerinde yapmıştı ki bu pistte mesafelerin genel olarak daha fazla çıktığı da otomobil çevrelerinde biliniyor.

Porsche Taycan Turbo Menzili Model S’in Hayli Gerisinde

Ayrıca Taycan’lar içinde en pahalı modeli oluşturan Taycan Turbo S ise, EPA tarafından yapılan menzil testlerinde 320 kilometrenin de altında kaldı fakat bu aracın menzil bilgisi açıklanmadı. Diğer taraftan Taycan Turbo ve Turbo S modellerinin bu menzilleri, Tesla Model S için açıklanan 560 kilometre menzil mesafesine göre bir hayli geride kalıyor.

Porsche şirketinden bir temsilci ise, firmalarının AMCI Testlerini kullanarak çalıştığını ve bu test sonuçlarına göre ise Taycan Turbo’nun ortaya çıkan menzilinin 440 kilometre olduğunu açıkladı. Ayrıca bu temsilci EPA testlerine ise saygı duyduklarını ve buradan çıkan sonuçları ve bilgileri de kabul ettiklerini belirtti.

Porsche Taycan Turbo Modelinin Menzili Açıklandı

Menzil Mesafesinin Önemi

Elektrikli araçlar açısından menzil mesafeleri çok önem arz ediyor. Bu sektörde müşterilerin en fazla dikkat ettiği konulardan birini de araçların menzili oluşturuyor. Ancak Porsche ve Taycan menzilden çok sunacağı performans rakamlarına güveniyor.

Porsche Taycan Turbo her ne kadar menzil değerleri ile beklentilerin altında kalsa da, bu performans canavarı araç en yüksek hıza saatte 260 km ile ulaşıyor. Ayrıca 670 beygirlik bir güç sunarken 0 km’den 100 km’ye ise 3 saniye gibi bir sürede çıkabiliyor. Bu otomobilin teslimatlarına ise bu yılın sonları itibariyle başlanacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası