Tesla Hava Kirliliğine Yol Açtığı İçin Ceza Yedi

0

Dünya elektrikli otomotiv devi Tesla hava kirliliğine sebebiyet verdiği gerekçesiyle ceza yedi. Merkezi ABD’nin California eyaletinde bulunan Dünya devinin Fremont’ta bulunan fabrikası yüzünden ceza yediği öğrenildi. Çevreci otomobil üretimiyle nam salan Tesla markasına bağlı fabrikanın hava kirliliğinden ceza yemesi şok etkisi yarattı.

Alınan bilgilere göre Tesla’ya kesilen cezanın tutarı tam olarak 139.500 dolar. Ceza şokunun ardından açıklama yapan Tesla yetkilileri ise kesilen cezayı yalanlamadı ve ceza tutarını ödemeyi kabul ettiklerini açıkladı. Bay Area Hava Kalitesi Yönetim Bölgesi tarafından kesilen hava kirliliği cezasının yanı sıra Tesla şirketi ile bir anlaşma daha yapıldı. Otomotiv devi, kesilen cezaya ek olarak uygulanmak üzere “San Jose Boys and Girls Club” adındaki gençlik kuruluşunun çatısına ise kendi üretimleri olan güneş panelleri kuracak.

TESLA AÇIKLAMA YAPTI

Tesla, kesilen ceza sonrası yaptığı açıklamada cezayı ödeyeceklerini ve anlaşma gereği de belirlenen gençlik kuruluşunun çatısına güneş panelleri konulacağını açıkladı. Ayrıca marka, 2013 – 2016 yılları arasında fabrikada kullanılan bazı ekipmanların yol açtığı, nitrojen oksit gazı salgılandığını ve bu oranında yasal limitlerin üstünde olduğunu belirtti. Ancak belirtilen hataların çözüldüğünü de dile getiren Tesla, şuan herhangi bir sıkıntının da olmadığını kesin bir dille belirtti.

Markanın Fremont bölgesinde yer alan fabrikasında aktif olarak toplamda 10 binden fazla personel çalışıyor. Gerekli düzenlemeler ve önlemler sonrasında bölgedeki hava kalitesi şimdi olumlu geribildirim almakta. Geçmişe yönelikte şirket yetkililerinden gelen açıklamada bahsi geçen fabrikanın bundan önce sadece 1 kere ceza yediği yönünde. 2013 yılında kesilen cezanın tutarı ise sadece 1000 dolar. Aslında Tesla 275 bin dolarlık bir cezayıda Roadster için yemişti. ABD Çevre Koruma Ajansı’ndan alması gereken Temiz Hava Kanunu’na uygun belgesi almayı reddeden Tesla, 2010 yılında 275 bin dolarlık cezayı da ödemeyi kabul etmişti.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası