Merakla Beklenen Audi A6 Cenevre’de Sahne Aldı

0

Otomotiv sektörünün de yakından takip ettiği 2018 Cenevre Otomobil Fuarı sonunda ziyaretçilerine kapılarını açtı. Tüm markalar modellerini ziyaretçilerin beğenisine sunarken Alman otomotiv devi Audi şirketi de Audi A6 modelini sergilemeye başladı. İlk bakışta güçlü görünümüne sahip farları ile ziyaretçileri etkisi altına almayı başaran A6, geniş hava girişleri, geniş tek çerçeveye sahip ızgara tasarımı ile son nesil çizgileri bünyesinde barındırıyor.

Yeni nesil A6 gündüz LED farlarına ek olarak HD Matrix LED far teknolojisi ile de 3 farklı seçeneği bünyesinde barındırıyor. Arka tasarımda ise Audi’nin genel karakteri ile özleşen sportif ve dinamik bir tasarım var. Audi estetikliğini LED teknolojisi ile donatılmış olan arka LED stop lambalarını bagaj üstündeki spoyler ile tamamlanmış. A6’nın iç mekan tasarımı ise A7 modelinden izler taşıyor ve her detayı kusursuzca işlenmiş birinci sınıf kaliteden oluşuyor. Otomobilin her detayı, her hattı sürücüleri etkisi altına alacağa benziyor.

Merakla Beklenen Audi A6 Cenevre'de Sahne Aldı

Yeni Audi A6 Detayları

Sürücü odaklı, birinci sınıf malzemelerden tasarlanan iç mekanda 12.3 inçlik dijital gösterge panelleri bulunuyor. Ayrıca konsol bölgesinde de akıllı cihazlar ile uyumlu 10.1 inçlik bir de multimedya ekranı var. Multimedya ekranının alt kısımda yer alan 8.6 inçlik bilgi ekranı da klima kontrollerini gerçekleştirebileceğiniz bağımsız bir diğer önemli detay. Audi A6 tamamen yenilenen koltuklara da sahip. Yeni tasarlanan bu koltuklar ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonları da yolcularının hizmetine sunuyor.

A6 modeli Avrupa pazarında 3.0 litrelik TFSI V6 benzinli motor seçeneği ile satışa çıkartılacak. Bahsi geçen bu motor 340 HP ve 500 Nm torka sahip. Standart şanzımana ek olarak 7 ileri ve S Tronic şanzımana sahip olan otomobil gücünü 4 tekerlikten oluşan çekiş sistemine aktaracak.

Dizel seçeneklerine bakıldığı zaman ise 3.0 litrelik TDI V6 motor seçeneği göze çarpıyor. Dizel seçeneği ise benzinli modeline oranla 286 HP ve 620 tork gücü üreten bir yapıya sahip. Yine aynı şekilde 4 tekerden çekiş sistemine sahip olacak A6’nın dizel versiyonu 8 ileri vitesli otomatik şanzımanına sahip. Yeni nesil Audi 6‘nın Türkiye satış fiyatları henüz belirlenmedi. Ülkemizde uygulanan yüksek vergi sistemi yüzünden A6’nın ülkemizde vergi avantajlı hangi motor sistemi ile sunulacağı da şu an için belirlenmedi.

Merakla Beklenen Audi A6 Cenevre'de Sahne Aldı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası