Marka

Audi

Otomobil dünyasında ürettiği dört çeker sistemine sahip otomobiller sistemi ile damgasını vurmuştur. Kökeni çok eski yıllara dayanan Audi (1. Dünya Savaşı) günümüze kadar üretimini devam ettirerek lüks otomobiller arasında kendine seçkin bir yer bulmuştur. Şirket Alman menşelidir ve dört halkanın birleşmesi ile oluşmuştur.

Şirketin Audi adı ismiyle kurulması 1932 yılında gerçekleşmiştir. Kökleri daha eskiye dayanan şirket, August Horch isimli girişimcinin 1899 yılında soy ismini taşıyan firmayı kurması ile ve yine kendi soy adının taşıyan otomobili 1901 yılında tasarlamasıyla başlar. Yaşanan gelişmelerin ardından şirkette meydana gelen problemler yüzünden Horch 1910 yılında kendi şirketinden atılır.

Horch yaşanan bu durumun ardından Latincede aynı anlamda olan Audi kelimesi ile markanın doğmasına imza atar. Bu adımın ardından Horch verdiği karar neticesinde Audi Unionn adı altında güç birliği oluşturmaya karar verir ve Audi, DKW, Horch, Wanderer adlı şirketler birleştirilir. Bu ittifakın simgesi olarak da Audi firmasının simgesi olan iç içe geçmiş dört halka ortaya çıkar. Bu amblem ile şirketler arası kuvvetli bağ anlatılmak istenmiştir.

İkinci dünya savaşının Almanya’ da yaşattığı büyük yıkım sonrasında tekrar eskiye dönüş için otomotiv sektörü çok büyük önem arz etmektedir. 1960’ lı yıllarda DKW tarafından tasarlanan iki zamanlı motora sahip otomobiller ilgi görmüyordu. Bu problemin çözümü için şirket içinde yaşanan kadro değişimi ile dört zamanlı motora sahip DKW F 102 otomobil piyasaya sürüldü. Bu aracın piyasa sürülmesi Alman devi için adeta dönüm noktası oldu.

1966 yılına gelindiğinde Volkswagen şirketin %99.55 payını satın aldı. Şirketin el değiştirmesi ile Audi markasının bugünkü temelleri atılmış oldu. Otomotiv devini Audi yapan olay ise 1980 yılında gerçekleşti. Bu değişimin adı “Quattro” teknolojisi idi. İngiliz üreticilerin ardından dört çeker binek otomobil “ Audi Quattro” adlı, spor tasarıma sahip otomobil kullanıcı ile buluştu. Hala günümüzde kullanılan Quattro teknolojisi 41 sene öncesine dayanmaktadır. Şirket 1997 yılında yine büyük bir farklılık yaratarak ilk alüminyum otomobilini üretmiştir. Hızla gelişen teknolojisi ile 2000 yıllarda otomobil yarışlarında da kendine yer edinmiştir.

Şirket yıllar içerisinde teknolojik olarak çok iyi gelişim yakalamıştır. Özellikle mühendislik anlamında oldukça ileri seviyededir ve lüks otomobil piyasasında hatırı sayılır bir Pazar payına sahiptir. Günümüzde geniş ürün yelpazesi ile tüm kullanıcılara ulaşmayı başarmıştır.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası