2020 Ford Kuga Türkiye’de Satışa Sunuldu

6

ABD’li Ford’un en sevilen ve en çok satan SUV modellerinden bir tanesi olan 2020 Ford Kuga nihayet gecikmelide olsa ülkemiz topraklarına ayak bastı. Yeni nesiline geçtiğimiz yıl kavuşan SUV model yeni donanım seçeneklerine ve daha geniş bir iç hacime kavuşmuş. Ülkemizde 3 adet versiyon ile satışa sunulan Kuga’nın bu versiyonları ise; Style, Titanium ve markanın sportif versiyonlarını kategorilendirdiği ST Line versiyonu olacak.

Başarılı SUV modelin kaputunun altında ise ilk olarak 2 adet motor seçeneği bizi karşılıyor. Bu iki motor seçeneği de 1.5 litrelik hacime sahip, biri benzinli ve diğeri de dizel seçenek olan turbo beslemeli motorlar olacak. Sonraki süreçte 2 litrelik hacime sahip bir turbo dizel seçeneği de gelecek. Bu motor ayrıca dört çeker sistemine de ev sahipliği yapacak. Son olarak da şarj edilebilir bir hibrit motorunun da Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.

2020 Ford Kuga

2020 Ford Kuga Donanım ve Güvenlik

SUV modelin iç tasarımına ve donanım seçeneklerine göz gezdirdiğimiz de ise ilk olarak dikkatimizi 150 mm ileri ve geri hareket eden kızaklı yapıdaki arka koltuk tasarımını görüyoruz. Bu özelliği Kuga modelinin sınıfının en iyi 2. sıra diz mesafesine sahip olmasının önünü açıyor. İç kısımda geniş ve ferah bir iç mekanı sunan araç, bu genişliğini bagaj kısmında da gösteriyor. Aracın öne çıkan donanım seçenekleri ise şu şekilde;

  • Kablosuz Şarj
  • 8 inç’lik Dokunmatik Bilgi – Eğlence Ekranı
  • Premium B&O Ses Sistemi
  • 12.3 inç’lik Dijital Gösterge Paneli
  • Farklı Sürüş Modları

Ford Kuga’nın öne çıkan güvenlik asistanları ise;

  • Dur & Kalk Sistemi
  • Trafik Levhası Tanıma
  • Adaptif Hız Kontrol
  • Şerit Hizalama Asistanı
  • Dinamik LED Ön Far Sistemi
  • Göz Hizası Gösterge Paneli
  • Yeni Aktif Park Asistanı

2020 Ford Kuga ayrıca en sağlam araba markalarının belirlendiği ve testlere tabii olduğu Euro NCAP testlerinden de 5 yıldız alarak sağlamlık konusunda da iddasını ispatlamış durumda.

2020 Ford Kuga

2020 Ford Kuga Motor ve Fiyat

SUV modelin kaputunun altında başlangıç olarak iki adet motor seçeneği olacağını belirtmiştik. Gelin motor seçeneklerini biraz daha detaylı inceleyelim. Kuga‘nın 1.5 litrelik hacime sahip EcoBoost motoru toplamda 120 beygirlik bir güç üretimine ve 240 Nm tork değerlerine sahip. Üç silindire sahip olan bu motor tek silindir kapatabilme özelliğine de sahip. Benzinli 1.5 litrelik hacime sahip olan bu Kuga sadeec 6 ileri vites seçeneğine sahip otomatik şanzıman ile satın alınabiliniyor.

Belirttiğimiz gibi dizel motor seçeneği de 1.5 litrelik hacime sahip EcoBlue bir motor. Bu motor seçeneği de Kuga’ya 120 beygirlik bir güç üretimi ile 300 Nm tork değeri sunuyor. Haziran ayı itibariyle Ford showroom’larında satışa çıkması beklenen Ford Kuga‘nın fiyat bilgisine de bir göz atalım. SUV modelin tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı ise 269 bin 300 TL başlangıç fiyatlarına sahip olacak. Kuga hakkında merak ettiğiniz tüm soruları ve yorumlarınızı ise aşağıda yer alan kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

2020 Ford Kuga

Bunları da beğenebilirsin
6 Yorumlar
  1. İlkay diyor

    Araba süper gibi duruyor. Rengide Bir Efsane .Sonunda Turkiyede Satışa Sunuldu!

  2. Kübra diyor

    Güzel bir araba rengide çok hoş duruyor ve bence sürmesi de keyifli olur.

  3. Serkan diyor

    En sevdiğim araba modelleri burda daha önce hiç görmediğim stiller gerçekten çok güzeller almayı düşünüyorum

  4. Ahmet diyor

    sonunda türkiye de satışa sunuldu çok sevindim bu habere iyi ki varsınız

  5. Muhammed diyor

    Gerçekten en çok beklediğim arabalardan birisi. Ayriyeten kirmizi olması da daha bir ilgimi çekiyor.

  6. Şehmus Deder diyor

    En sevdiğim araba modeli bundan almayı düşünüyorum inşallah çok beğendim sağlam araba

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası