Yeni Renault Zoe Türkiye Yollarına Çıkmaya Hazır

0

Fransız otomotiv devinin elektriklenme yolunda temel taşlarından bir tanesi olan Zoe modelinin yeni nesli nihayet ülke topraklarına giriş yaptı. Renault tarafından ilk olarak 2012 yılında Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardığı model geçtiğimiz süreç içerisinde Avrupa pazarında 60’dan fazla ödülünde sahibi oldu. Son olarak 2020 yılının da en başarılı elektrikli modellerinden biri olmayan başaran otomobil satış rakamlarını da iki katına çıkartarak bu yıl sadece 84 bin adet satış başarısına ulaştı. Yeni nesli ile Türkiye’de satışa sunulan elektrikli modele biraz daha yakından bakalım.

Yeni Renault Zoe Türkiye Yollarına Çıkmaya Hazır

Yeni Renault Zoe kaputunun altında bulunana elektrikli motoru ile toplamda 109 beygirlik bir güç üretimine sahip. Gücünü 52 kWh bataryasından alan Zoe sürücüsüne de toplamda 395 km’lik bir menzil vaat ediyor. Mekanik vites sistemi yerine e-shifter isimli sisteme geçen otomobil, Mod B sayesinde de sürücünün fren kullanımını minimum seviyeye taşımış durumda. Bu mod özellikle şehir içi araç kullanımı ve trafik anında ani hız kesilmesi gereken yerlerde oldukça iş göreceğe benziyor. Sistem sayesinde sürücü ayağını gaz pedalından ayırdıktan sonra araç yavaşlama ivmesine geçiyor. Güvenlik sistemlerinden de taviz vermeyen Zoe modelinde ayrıca bir çok ileri sürüş estek sistemi de bulunuyor.

Yeni Renault Zoe Türkiye Yollarına Çıkmaya Hazır

Yüzde yüz elektrikli motoru sayesinde oldukça çevreci bir otomobil olan Renault Zoe, kabin içerisinde de yüzde yüz geri dönüştürülmüş sentetik malzemelere sahip. Aracın döşemeleri ise pet şişe atıkları ve kumaş atıklarından oluşturulmuş. Toplamda 338 litrelik bagaj hacmine sahip olan çevre dostu Zoe ayrıca kendi sınıfının da en geniş arka koltuk alanına sahip. Ayrıca katlanılabilir arka koltuklar sayesinde bagaj hacmi oranı da hatırı sayılır oranda arttırıla biliniyor.

Yeni Renault Zoe Türkiye Yollarına Çıkmaya Hazır

Yeni Renault Zoe Yenilikleri

Eski nesile oranla daha geniş kullanılabilir ve oturma alanına sahip olan otomobil, önceki nesilden olan yumuşak hatları da dikkat çekici detaylara bırakmış. Dış tasarıma baktığımız zaman tamamen elden geçirilmiş ön tampon, krom detaylı sis farları, ızgara çevresi krom hatlar aracı adeta yeni baştan yaratmış diyebiliriz. Şarj soketini ön kısımda yer alan Renault logosu altına gizleyen marka estetik görünümü %100 LED teknolojisine bürünen yeni farlar ile desteklemiş. Diğer aydınlatma seçeneklerini de %100 LED teknolojisine emanet eden Zoe bu sayede eskiye oranla %75 daha fazla parlaklıkta kazanmış durumda.

Yeni Renault Zoe Türkiye Yollarına Çıkmaya Hazır

İç tasarıma geçtiğimiz zaman ise bizi tekrardan elden geçirilmiş olan sürüş paneli karşılıyor. Konsol bölgesi, yeni multimedya sistemi ve mat yapıdaki iç malzeme kullanımı da aracın iç tasarımına ayrı bir hava katmış durumda. Konsol bölgesinde 10 inç’lik ve 7 inç’lik yapıda ikide ekran yer alıyor. Sürücü 10 inç’lik sürücü ekranı ile Renault EASY LINK multimedya sistemini ve yeni Mod B gibi sistemleri kontrol edebiliyor. Orta konsol bölgesine konumlandırılan 7 inç’lik dokunmatik ekran ile de sürüş yardımcılarına ulaşılırken, 10 inç’lik sürücü ekran değişime kadar bir çok ana ayarlar bu ekran üzerinden tekrardan düzenlenebiliyor.

Yeni Renault Zoe Türkiye Yollarına Çıkmaya Hazır

Daha bir çok önemli detayın yanı sıra elektrikli modelde belirtmeden geçmemiz gereken bir dizi güvenlik asistanı da yer alıyor. Bunlar; Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi, karşı taraftan gelen aracı algılayabilen ve otomatik kısa/uzun far tepkileri veren Otomatik Far Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Ön ve Arka Park Sensörleri, Geri Görüş Kamerası şeklinde. 392.900 TL başlangıç fiyatına sahip olan Yeni Renault Zoe fiyatlarının opsiyonel olarak değişiklik gösterebileceğini de unutmayalım. Daha detaylı bilgiler edinmek, Yeni Zoe ile kısa bir tura çıkmak için size en yakın Renault bayisini ziyaret edebilirsiniz.

Yeni Renault Zoe Türkiye Yollarına Çıkmaya Hazır

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası