Lotus Exige Sport 410 Modeli Tanıtıldı

0

Birleşik Krallık merkezli spor otomobil üreticisi Lotus, Exige modelinin yeni versiyonlarını genişletmeye son sürat devam ediyor. Son olarak Exige modeline dahil edilen versiyon ise Lotus Exige Sport 410 oldu. Markanın Exige 350 versiyonunun bir üstü olarak tanıtılan otomobil, kardeşi Exige Cup 430 modeliyle de bir çok ortak parçaya sahip. Exige Sport 410 modelin de, Cup 430’da da olduğu gibi bir 3.5 litreye sahip süperşarjlı V6 motor bulunuyor.

Bu otomobiller sonlarındaki rakam takılarını aslında motorlarının beygir güçlerinden alıyorlar. Örneğin Cup 430 modelinin beygir gücü 430 bg değerinde. Lotus Exige Sport 410 modeli ise 410 beygir gücüne sahip. Sport 410’un tork değeri de 420 Nm şeklinde. Otomobil diğer özelliklerin yanında yağ soğutma sistemini ve yine Cup 430’da kullanılan büyük debriyaj özelliklerini de yine abisinden alıyor. Sport 410’un vites sistemi ise standart olarak sunulan 6 ileri bir manuel sistem. Diğer Lotus modellerin de olduğu gibi bu versiyonda da vites kutusu açık bağlantılı. Yani otomobilin şanzıman kısmı ve mekanik detaylar konsol bölgesinden rahatlıkla görülebiliyor.

Lotus Exige Sport 410

Yeni versiyon bir üst modeli diye tabir edeceğimiz Cup 430 gibi 290 km/s maksimum hız değerlerine sahip. Ayrıca Sport 410 0’dan 100 km/s hıza da sadece 3.3 saniye gibi bir sürede ulaşmayı başarıyor. Tüm bu paylaşımlara ek olarak Sport 410’da, Cup 430 modelinin şaşi ve süspansüyonları da kullanılmış. Otomobilin Nitron amatsörleri ise Exige Sport 410 modeline özel şekilde tasarlanmış. Ön ve arka kısımda konumlandırılan Eibach anti-roll barlar ise otomobilde standart olarak sunulmuş.

Lotus, diğer serilerden farklı bu versiyonda tüm egzoz sisteminde titanyum malzemelere yer vererek otomobil’den 10 kiloluk bir yük atmış. Ayrıca aracın dış tasarımında da gözlü görülür bir çok yer de karbonfiber malzeme kullanılmış. Bu da otomobilin toplam ağırlığını 1.054 kilograma kadar düşürmüş. Buda diğer Lotus modellerin de olduğu gibi bu versiyonunda oldukça hafif ve çevik olduğunun bir kanıtı aslında.

Lotus Exige Sport 410 modeli her ne kadar şehir içi trafiğe çıkabilecek donanımlara sahip olsa da pistlerden de bir dizi izler taşıyor. Bunlardan öne çıkanlar ise; yangın söndürmek için yerleştirilen butonlar, acil durumlarda aracın komple elektriğini kesmeye yarayan butonlar, hava yastığı açma ve kapatma butonu, hava yastığı olmayan bir direksiyon ve yarış modellerinde yer alan 4 noktalı emniyet kemeri. Aracı alan müşteriler ise istediği taktirde FIA onaylı bir de takla barını bayilerden talep edebiliyorlar.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası