Lotus Exige Modeline Yeni Versiyon Geliyor

0

Merkezi Birleşik Krallık’da bulunan spor otomotiv devlerinden Lotus mevcut otomobillerine özel versiyonlar üretmekten hiçbir zaman geri kalmıyor. Marka son olarak Lotus Exige modeline 430 beygir güç üretimine sahip, Cup 430 Type 25 ismini verdiği özel bir versiyon daha dahil etti. Lotus’un yarış modeline ithafen üretilen otomobilin, diğer versiyonlardan daha ayrıcalıklı olacağı ve özel donanımlara sahip olacağı bilgisi verildi. Lotus Exige 430 Type 25 isimli model ise sadece 25 adet üretilecek.

Bu özel versiyon markanın Lotus Racing Green ve Old English White ismini verdiği 2 özel renk seçeneğine sahip olacak. Kaputunun altında 3.5 litrelik v6 motara sahip olacak araç, 430 beygirlik bir güç üretimine ve 596 Nm gibi oldukça yüksek bir tork değerine de sahip olacak. Aracın şanzımanında ise alışa gelmiş Lotus’un 6 ileri şanzımanı yer alıyor. Özel versiyona dahil edilecek bu model, 0’dan 100 km/s hıza ise sadece 3.2 saniye gibi kısa bir sürede ulaşabiliyor. Cup 430 Type 25’in maksimum hızı ise 290 km/s.

Lotus Exige Cup 430 Type 25 İç Tasarım

Lotus Exige Cup 430 Type 25

Aracın dış tasarımına baktığımız zaman ilk olarak göze çarpan karbon fiber bir yapıda olan ön lip ile, oldukça büyük bir arka rüzgarlık. Aerodinamik özellikli bu parçalar sayesinde otomobil 220 kg’lık bir basma kuvvetine ulaşmış. Bu da Cup 430 Type 25 modelinin hem düz yollarda hem de virajlı yollarda yol tutuşunu arttırmış. Aracın ne kadar hızlı ve atik olduğu hakkında ön bilgilendirme yapan Lotus, otomobilin Hethel yarış pistindeki 1 turu 1.dk 24.8 saniyede tamamladığının da altını özellikle çizdi.

Sadece 25 adet üretilecek olan bu özel spor otomobil, İngiltere’nin Norfolk kentinde yer alan Lotus fabrikasında el işçiliği ile üretilecek. Üretilecek bu 25 adet otomobilin her birinde de kaçıncı üretim olduklarını belirten numaralar yer alacak. Numaraları içeren metal plaklar ayrıca markanın CEO’su Jean-Marc Gales tarafından bizzat imzalanacak. Avrupa ülkelerinde özel olarak satışa sunulacak olan özel seri Exige Cup 430 Type 25 modellerinin İlgiltere’deki başlangıç fiyatları ise 153.760 Dolardan başlayacak.

Lotus Exige Cup 430 Type 25 Arka Görünüm

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası