İşte Türkiye’nin En Çok Satan İkinci El Modelleri

1

Türkiye’nin en önemli sektörlerinden birini oluşturan otomotiv sektörü, ihracat konusunda da listenin ilk sırasın da yer alıyor. Peki ülkemiz deki otomotiv sektörünün ikinci el piyasasında ki durum nasıl? Bu konuda da Cardata Türkiye önemli bir pazar araştırmasına imza attı. Türkiye’deki ikinci el otomotiv pazarını değerlendiren firma Türkiye’de en çok satan ikinci el modeller hangileri sorusuna da bir yanıt getirmiş oldu.

Yapılan bir basın açıklamasıyla bilgi veren Cardata Türkiye’nin Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, verdiği bilgiler doğrultusunda vatandaşların en çok 40.000 TL ile 70.000 TL fiyat aralığında ki otomobilleri tercih ettiklerini belirtti. Ülkemizde ki otomobil sahiplerinin de artık araçlarını satmak yerine ellerinde tuttuğunu, bu durumun da ileri ki süreçler de ikinci el pazarında ki otomobil fiyatlarını da etkileyip fiyatların da yükselmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

En Çok Satan İkinci El Modeller

Cardata Türkiye yaptığı araştırma ile ikinci el de en çok rağbet gören ve satışı gerçekleşen ilk 8 modeli kamuoyu ile paylaştı. Verilen bilgiler doğrultusun da görülüyor ki ikinci el piyasasının en çok tercih edilen modeli, yani satışı en çok gerçekleşen model Alman otomotiv devi Volkswagen’in Passat modeli olmuş. İkinci sırada ise yollar da çok sık görmeye alıştığımız Fransız üretici Renault modeli yer alıyor. Üçüncü sıra da ise yine otomobil severler tarafından çokça tercih edilen Fiat Linea modeli var. En çok satan ikinci el modellerinin geri kalan modelleri ve tam listesi ise şu şekilde;

  1.  Volkswagen Passat
  2.  Renault Symbol
  3.  Fiat Linea
  4.  Ford Focus
  5.  Fiat Egea
  6.  Renault Megane
  7.  Volkswagen Jetta
  8.  Ford Fiesta

Şeklinde. Peki en çok satılan ikinci el modellerinin yanı sıra, aklınızdan en sağlam markalar ve modeller nedir? diye geçtiğini duyar gibiyiz. Bu sorunun cevabı ise daha önce ele aldığımız; En Sağlam Araba Markaları ve Modelleri konusunda inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Helena diyor

    En çok Passat modelinin satılması aslında beni şaşırttı. En çok denk geldiğimiz modeller genel de Linea, Egea, Focus ve Fiesta modelleri aslında ama Passat sanırım sağlamlığı ve konforu ile çokça tercih ediliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası