2019 Mercedes-Benz C Serisi Gücüne Güç Kattı

0

Geçtiğimiz hafta boyunca gündemi oldukça meşgul etmeyi başaran Cenevre Otomobil Fuarı’nın bir diğer yıldızı da 2019 Mercedes-Benz C Serisi idi. Markanın orta sınıf temsilcisi olarak anılan C Serisi, makyajlanan yeni görünümü ve S Serisi teknolojilerini barındıran yeni görüntüsü ile sergilendi. Üst modeli S Serisi teknolojileri kullanılan otomobil’de bir dizi tasarımsal değişiklikler yer alıyor.

Multibeam LED far teknoloji kullanılmaya başlanan C Serisi artık ultra menzilli farlara sahip. Yeni geliştirilen far teknolojisi ile birlikte her farda kullanılan 84 bireysel LED teknoloji, yolun ve trafiğin anlık durumuna göre kendini otomatik olarak ayarlayabiliyor. Ayrıca LED teknolojisine artı olarak ön ve arka tamponda tamamen değiştirilmiş durumda. İç mekana baktığımız zaman da S Serisi modellerinden de belirgin izler gözden kaçmıyor!

Opsiyonel olarak sunulacak olan yüksek çözünürlüğe sahip 12.3 inçlik gösterge paneli, direksiyon simidine entegre edilen dokunmatik kontroller otomobilin ilk bakışta öne çıkan özelliklerinden olmayı başarıyor. Artı olarak konsol bölgesinde 10.25 inçlik yapıya sahip bilgi eğlence sistemi de mevcut. Güncellemesi yapılan Head-Display ve yeni star&stop düğmesi de C Serisi’nde yer alan önemli değişiklik arasında bulunuyor. Güncellemeleri yapılan sesli komut sistemine de artık ”ısıtmalı koltukları çalıştır” gibi bir çok özel komut eklenmiş.

2019 Mercedes-Benz C Serisi Gücüne Güç Kattı

2019 Mercedes-Benz C Serisi

Diğer serilerde yer aldığı gibi artık C Serisi modellerinde de otonom sürüş asistanları kullanılmaya başlandı. C Serisi’ne özel olarak geliştirilen kamera ve radar sistemleri seyir halindeyken 500 metreye kadar diğer araçları tespit edebiliyor. Artı olarak yarı otonom sistemine bağlı olarak da;

  • Direksiyon Yardımcısı
  • Şerit Değiştirme Asistanı
  • Acil Durumda Durma Yardımcısı

Gibi ek yarı otonom seçeneklerde Mercedes-Benz C Serisi’nde kullanılmaya başlandı. C Serisi’nin en çok dikkat çeken modeli ise C43 4MATIC. Makyajlanan ve gücüne güç katmayı başarmış olan C43, 390 HP güce ulaşmış. Eski serisine oranla 23 HP daha güçlü olan bu motor 3.0 litrelik çift turbo beslemesine sahip V6 benzinli bir motora sahip. Otomobilin tork değeri ise 520 Nm olarak belirtiliyor.

Mercedes-AMG C43, 0-100 km/s hıza sadece 4.7 saniye gibi bir sürede ulaşmayı başarıyor. Sedan tasarıma oranla station vagonda ise bu oran 0.1 saniye daha fazla. Makyajlamaları tamamlanan ve görücüye çıkan bu C Serisi modellerinin motor seçenekleri ile ilgili şimdilik herhangi bir bilgi yer almıyor. Alman otomotiv devi Mercedes-Benz yeni modellerde kullanılmak üzere, benzinli ve dizel motor seçeneklerine ek olarak yeni plug-in hibrit seçeneklerinin de yer alacağını bildirdi.

2019 Mercedes-Benz C Serisi Gücüne Güç Kattı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası