Mercedes-Benz, İlk Çeyrekte Büyük Kayıp Yaşadı

0

Corona virüs salgını sonrasında zorlu süreçlerden geçen otomotiv sektörü, yeni yeni hareketlenmeye başlarken salgının markalara olan etkileri de yeni yeni gün yüzüne çıkıyor. Bir çok markayı zorlu bir süreçten geçiren salgın, Mercedes-Benz grubuna da ilk çeyrekte ciddi zararlar vermiş durumda. İlk çeyrekteki durumu değerlendiren Alman otomotiv devi, 2020 yılının ilk çeyreğindeki verilerini paylaştı.

Markanın bağlı olduğu Daimler tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin geliri 2.5 milyar Euro gerileyerek ilk çeyrekte 37.2 milyara kadar inmiş. Gelirler ve vergiler düşüldükten sonraki şirket kârı ise 168 milyon Euro’ya kadar gerileme yaşamış. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise şirket kârı 2.15 milyar euro olarak açıklanmıştı. Otomotiv devi tüm hissedarlara dağıtılacak olan net kâr verilerini de paylaştı. Corona virüsü salgını sonrası bu tutarlarda 2.1 milyar Euro’dan, 94 milyon Euro seviyelerine kadar sert bir düşüş yaşamış.

Daimler grubunun Yönetim Kurulu Başkanı olan Ola Källenius‘da yaptığı açıklama da, küresel çapta yaşanan salgının şirket üzerinde ciddi etkileri olduğunu belirtti. Salgın döneminde üretimleri durma noktasına getiren otomotiv devi, bu süreçte nakit tasarrufu ve maliyet yönetimi konusunda gerekli tedbirleri almış. Her ne kadar Daimler grubu kan kaybetse de bu süreçten en az hasarla çıkmış durumda. Üretimlerin tekrar başladığı otomotiv sektöründe markalar yılın geri kalan sürecinde aradaki farkı kapatmaya çalışacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası