Mercedes-Benz Türk Sağlık Kabini Üretiyor

0

Corona virüs salgını ile mücadele de otomotiv sektörünün verdiği destek her geçen gün daha da artıyor. Bu zor zamanlarda neredeyse her otomotiv devi elini taşın altına koymuş durumda. Mercedes-Benz Türk grubu da ülkemizdeki hastanelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına pleksi kabin üretimine başladı.

Sağlık Bakanlığı onaylı bir şekilde üretilen kabinler, hastaların tedavisinde kullanılmak üzere geliştirildi. Mercedes-Benz Türk corona virüsü mücadele kapsamında başlangıç olarak 100 entübasyon kabini ve 50 adet numune kabini üretimini tamamladı. Üretilen bu kabinler ise Sağlık Bakanlığına bağışlanmış durumda. Zorlu şartlar altında hizmet vermeye devam eden sağlık çalışanlarına büyük kolaylık sağlayacak kabinler Bakanlık tarafından ihtiyaç duyulan hastanelere dağıtılacak.

Sadece ülkemizde değil fabrikasının olduğu bir çok ülkede sağlık sektörüne destek olan Mercedes-Benz grubu, Almanya’da ulaşım için araç tahsisi de yapmış. Ayrıca otomotiv devi bugüne kadar da 110 bin adeti aşan maske bağışını da gerçekleştirdi. Alman otomotiv devinin Formula 1 takımı da Londra Üniversitesi Hastanesindeki doktorlar ile birlikte ortak projeye başladı. Corona virüsünden etkilenen hastaların yoğun bakım öncesi tedavilerine devam etmek için yeni bir solunum cihazı geliştiriliyor. Bu cihaz hastaların solunum cihazına bağlanmadan oksijen almasına olanak sağlıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası