Mercedes-Benz Telefon Uygulama Hatası ile Karşı Karşıya

0

Dünyanın otomotiv sektörü liderlerinden olan Mercedes-Benz telefon uygulama hatası ile karşı karşıya! Mercedes-Benz kullanıcıları, akıllı telefon ile araçlarını kullanmalarını sağlayan yazılım konusunda oldukça sıkıntılı günler geçirmekte. Uygulamada meydana gelen sıkıntı nedeni ile araç sahipleri başka kullanıcıya ait bilgileri, kendi araçlarında görüyor.

Neler Oldu?

Mercedes, kullanıcılarına maksimum düzeyde konforlu hizmet vermek için araçların akıllı telefonla kullanılabilmesini sağlayan bir uygulama geliştirmiş durumda. Bu uygulama sayesinde araçların konumunu telefondan görebilir, kapıları açabilir veya tek bir dokunuşla aracınızı çalıştırabiliyorsunuz. Oldukça kullanışlı olması düşünülen bu uygulama, ne yazık ki günlük hayatta bekleneni veremedi.

Mercedes araçlara sahip kullanıcılardan ikisinin dikkati sayesinde fark edilen hatada, araç sahipleri kendi bilgileri yerine bir başka kişinin kişisel bilgilerine, en son yapılan işlemlere dair bilgilere rastladılar. Uygulamada görülen güvenlik zafiyeti ise geçtiğimiz cuma günü geç saatlerde fark edildi. Uygulamada görülen güvenlik zafiyeti nedeni ile Mercedes-Benz şirketi uygulamayı bir süreliğine devre dışı bıraktı.

Kullanıcılar Tedirgin

Aracında bir başka kişinin bilgilerini gören kullanıcı, bilgilerin sahibi ile iletişime geçti. Bu durumun farkına varan kullanıcılar, uygulamanın deyim yerindeyse “çuvalladığını” ifade etti. Mercedes-Benz’in müşteri hizmetleri ile iletişime geçen araç kullanıcıları ise şaşırtıcı bir çözümle karşılaştı. Müşteri temsilcisi, bu sorunla karşılaşan kullanıcılarına sorun çözülene kadar uygulamayı silmelerini tavsiye etti.

Bilgilerin hatalı olarak gösterildiği uygulamalarda, uzaktan motoru çalıştırma ve araçtaki kilitlerin açılması fonksiyonları ise kullanılamadığı belirtildi. Bu da şirketin nispeten daha az zararla bu hatayı kapatabileceği anlamı taşıyor. Sorunun kaynağı ise hala tespit edilemedi. Bu hata ile ilgili olarak Mercedes-Benz firmasının üst şirketi konumunda olan Daimler şirketinin sözcüleri, konu ile ilgili olarak gelen soruları yanıtlamamayı tercih ederken, şirketin konu ile ilgili tutumu merak konusu.

Kişisel verilerin korunması ve bu bilgilerin 3. Şahıslarla paylaşılmaması günümüzde önemli bir konu olarak gündemi meşgul etmekte. Kişisel verilerin korunması ile ilgili olarak şu anda dünyada gösterilen hassasiyetler göz önüne alındığında ise otomotiv devinin bu hatası şirketi nasıl etkileyecek önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası