Motorine ÖTV Artışı! Resmi Gazete’de Yayımlandı

0

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar dur durak bilmiyor. Bu sabah itibariyle Resmi Gazete’de yayınlanan yeni karar ile birlikte motorinden alınan ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) litrede 1.9059 liraya yükseltildi. Gelen zam ile birlikte bugünden itibaren motorin fiyatlarına 13 kuruş zam yapılacak. Bununla birlikte motorine son günler de gelen 34 kuruşluk indirimin ÖTV artışı nedeniyle maalesef ki 13 kuruşu geri alınmış oldu.

Resmi Gazete’de Yayımlandı

Cumhurbaşkanı tarafından alınan karar doğrultusun da  litre başına 1.7945 TL olan motorinin maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) Resmi Gazete’de yayınlanan bu sabah ki karar ile birlikte 1.9059 TL’ye yükselmiş oldu. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) yaptığı açıklama da; ”29 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak olan, motorin grubundan alınmakta olan ÖTV oranı 11 kuruş artmıştır. Yapılan zam oranı pompa fiyatlarına 13 kuruş olarak yansıyacaktır.” açıklamalarına yer verdi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası