Gelir Belgesiz Kredi Kartı Veren Bankalar

0

Çalışmayanlar ya da sigortasız çalışan vatandaşlar, gelir belgesiz olarak bankalardan kredi kartı alınmaya ve nakit ihtiyaçlar ile taksitli alışveriş imkanları karşılamaya çalışmaktadır. Bu yazımızda yer alan bilgilerle, gelir belgesiz ve de kefilsiz olarak kredi kartı alma konusunda tüm bilgilere sahip olabilirsiniz. Gelir belgesiz kredi kartı veren bankalar bakıldığında; Vakıfbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Ziraat Bankası gibi ünlü bankalar kesinlikle bulunmamaktadır.

Yani bu büyük bankalar, gelir beyanı olmadan kredi kartı vermemektedir. Fakat bu durum karşısında bazı bankalar, senetsiz kefilsiz ya da gelir beyanı olmadan kredi kartı verme yoluna gitmektedir. Bilindiği üzere faiz oranlarının yükselişe geçmesi ile beraber, müşterilerin kredi kartı kullanım sayısı oldukça azalırken; pandemi süreci sebebiyle artışa yönelsede ekonomik sıkıntılar bankacılık işlemlerinin aksamasına sebep olmuştur.

Bu konuda da bankalar, kredi kartı kullandırma hususunda müşterilerde yaşanan azalma sebebiyle birlikte gelir; belgesi beyanı olmadan müşterilere kredi kartı kullandırma yoluna gitmişlerdir. Bazı prosedürler gereğinde, gelir belgesi beyanı olmadan kredi ve kredi kartı kullanma yolu açılmıştır.

Gelir Belgesiz Kredi Kartı Nasıl Alınır?

Maaş beyanını istemeden, Kredi kartı kullandıran bankalar, düşük faiz oranlarıyla 12 vade ödeme koşulu olan kredi kartı nakit avans kredileri vermektedir. Internet şubesi üzerinden ya da banka kuruluşlarına gidilerek kefil talebi olmadan kredi kartı başvuru işlemleri alınmaktadır. Bazı bankalar, online şubelerinin müşteri potansiyelini arttırabilmek için belge talebi bulunmadan kredi kartı verme işlemleri bulunmaktadır.

Belgesiz kredi kartı verilmesi aşamasında, öncelikle başvuruda bulunan müşterinin Kredi sicil bilgileri kontrol edildikten sonra onay almaktadır. Şubelere gidilmeden kredi notuna göre gelir belgesiz kredi kartı veren bankalar ise şu şekildedir:

  • Cepteteb
  • Fibabank
  • Akbank
  • Odeobank
  • ING Bank
  • DenizBank
  • Aktif Bank
  • İş Bankası
  • Yapı Kredi Bankası
  • Garanti Bankası
  • Ziraat Bankası

Kredi Kartı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Daha önce gelir belgesi bulunmayan ya da işe yeni giriş sağlamış olan SGK’lı çalışanların, bankalardan kolaylıkla kredi ve kredi kartı kullanımını sağlayabilmeleri için en az 3 ay çalışma süresinin dolması gerekmektedir. Çünkü işe giriş kaydının bulunması durumunda banka sisteminden otomatikman gözükecek olması nedeniyle, bankalar gelir belgesi beyan talebinde bulunacaktır. Bu durumda da red yanıtı geleceği için kredi notu etkilenecektir. Ülkemizde özel ya da devlet bankaları kredi verme, Kredi kartı kullandırma aşamasında ilk olarak müşteri kredi notunu incelemektedir.

Müşterinin, maaş bordrosu olmadan kredi kartı kullandırma imkanı için bazı şartlar bulunmaktadır. Fakat bankacılık yasaları gereği müşterinin, gelir kaynağının bulunması önemlidir. Esnaflar, çiftçiler maaş belgesi bulunmayan çalışanlar devamlı olarak kullanmış oldukları banka hesaplarından yapılan giriş çıkışları göstererek kredi ve kredi kartı kullanma imkanı bulmaktadırlar. Bu yöntemin dışında ise yerine getirilmesi gereken bazı şartlar bulunmaktadır:

  • Ipotek gösterilmesi
  • Taahhüt gösterilmesi
  • Gelir belgesi beyanı

Tüm bu şartlar yerine getirildikten sonra şubelere gidilmeden gelir belgesiz kredi kartı kullanımlarının gerçekleşmesi için internet bankacılığının bulunması gerekmektedir. Tercih edilen bankaların online siteleri üzerinden ya da mobil bankacılık sistemi üzerinden başvuruların rahatlıkla yapılması mümkün olabileceği gibi şubelere gidilerek de istenilen işlemler kolaylıkla yapılacaktır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası