Toyota Ultra-Compact BEV Golf Arabası Büyüklüğünde

0

Toyota, golf arabası büyüklüğünde araç geliştirerek tüm dikkatleri üzerinde topladı. Tokyo Motor Show 2019’da tanıtılan, Toyota Ultra-Compact BEV, bir golf arabası boyutlarına sahip. Elektrikli araçlar konusunda kıyasıya bir rekabet yaşanırken, otomobil devi Toyota, kısa mesafeli yolculuklar için son derece işlevsel olan aracını görücüye çıkardı.

Toyota Ultra-Compact BEV Hangi Özelliklere Sahip?

Toyota elektrikli arabalarda öne çıkan kompakt tasarımlar konusunda, son sözü söyledi. Dünyaca ünlü Japon otomobil devi Tokyo Motor Show 2019’da, yalnızca bir golf arabası büyüklüğünde olan, yeni aracını tanıttı. Toyota Ultra-Compact BEV, iki koltuklu ve özellikle kısa mesafeli yolculuklar için konforlu bir yolculuk vadediyor. Aracın hedef kitlesi ve özellikleri de Toyota tarafından açıklandı.

  • Kısa Mesafeli Yolculuklar Yapan Sürücüler İçin İdeal
  • Ehliyetini Yeni Almış Olan Sürücüler
  • Yaşlı Sürücüler
  • Yereldeki Müşterilerini Ziyaret Edecek Olan İş Adamları

Ultra-Compact BEV için belirlenen hedef kitlesi bu, peki aracın teknik özellikleri nelerdir?

  • Araç Şarjı En Fazla 100 km Yol Yapabiliyor
  • Araç, En Fazla 60 km Hıza Çıkabiliyor. Teknik özellikler ise bunlar.

Toyota Açıkladı

Toyota, yeni elektrikli aracı, Ultra-Compact BEV için, 100 şirketle ortaklıklar kurduğunu açıkladı. Toyota’nın golf arabası büyüklüğünde bir araba geliştirmesindeki temel etken ise, gelecekte bu konuda çok büyük bir pazar oluşacağını düşünüyor olmasından kaynaklanıyor. Toyota, sivil kullanıcılar dışında, kamunun da bu araçları tercih edeceğini düşünüyor. Bilindiği gibi, New York’ta trafik polisleri, Smart kullanıyorlar. Toyota, hidrojen yakıt hücrelerinden, akülü araçlara geçiş yaptı. Buna göre, Toyota, 2020’de piyasaya sürülecek olan Ultra-Compact BEV için yeni bir iş modeli geliştirmeyi amaçlıyor. Araçlarda kullanılan bataryaların geri dönüşüme tabi tutulması Toyota’nın gelecek planları arasında yer alıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası