Benzine 17 Kuruşluk Bir İndirim Yapıldı

0

2018 yılı içerisin de akaryakıt fiyatlarına dur durak bilmeyen zamlar gelmesi sonucu pompa fiyatların da sabitleme yapılmıştı. Düzenleme sonrasında akaryakıta gelen zamlar ve indirim oranları ÖTV oranlarından karşılanıyordu. Bu nedenle pompa fiyatları uzun süredir aynı durumdaydı. Fakat bugün itibariyle yeni bir değişiklik yapıldı ve uygulanan bu değişiklik nihayet pompa fiyatlarına indirim olarak yansıdı.

Gelen indirim haberi müjdesi sonrasında 17 kuruşluk bir indirim yaşandı. Bu da İstanbul’da 6.98 lira ortalama fiyata olan benzin fiyatını 6.81 liraya, İzmir’de 7.02 liralık fiyatı 6.85 liraya, Ankara’da ise 7.04 olan litre fiyatını 6.87’ye kadar indirdi. Verilen bu fiyat bilgileri akaryakıt firmalarının markasına ve konumlarına göre değişiklik gösterdiği için yukarı da belirtilen bu fiyatlar markalardan alınan ortalama fiyatlardır. Yine de kesin net akaryakıt fiyatlarını öğrenmek için tercih ettiğiniz akaryakıt firmasının internet sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz.

İndirim Sadece Benzin’de

Üzülerek belirtiyoruz ki gelen bu indirim müjdesi sadece benzin de gerçekleşti. Yani motorin, LPG ve gaz yağı gibi yakıt türlerinde malesef henüz bir indirim haberi yok. Hükümetten gelen açıklamalarda da eşel mobil sisteminin devam edeceği yönünde açıklamalar mevcut. Bu da önümüzdeki süreçler de gerçekleşecek olan döviz kuru artışlarının ve petrol sektörün de gerçekleşen zamların yine ÖTV’den karşılanacağı anlamına geliyor. Fakat bu gelen indirimlerin de malesef petrol fiyatlarına yansımaması da demek oluyor. Umarız ki döviz kurlarının düşüşe geçtiği bu zamanlar da sabit fiyat politikası oranlarında da indirimler yapılır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası